Adviseur Duurzaamheid Ingrid Dankers (l) en wethouder Anne Brommersma controleren de bandenspanning  op het parkeerterrein bij Zwembad Brandenburg aan de Leyenseweg in Bilthoven. [foto Henk van de Bunt]
Adviseur Duurzaamheid Ingrid Dankers (l) en wethouder Anne Brommersma controleren de bandenspanning op het parkeerterrein bij Zwembad Brandenburg aan de Leyenseweg in Bilthoven. [foto Henk van de Bunt]

Eerste Slimme Bandenpomp

Algemeen

Zaterdag 21 december om 10.30 uur neemt Anne Brommersma, wethouder voor onder andere duurzaamheid, de eerste Slimme Bandenpomp in gebruik in onze gemeente. Dat gebeurt op het parkeerterrein nabij zwembad Brandenburg aan de Leyenseweg in Bilthoven.

Rond de ingebruikname van de Slimme Bandenpomp is een promotieteam aanwezig dat automobilisten uitnodigt om hun bandenspanning te laten controleren en informatie geeft over de voordelen van het regelmatig oppompen van banden.

Waarom
Ruim 60% van alle auto's rijdt met een te lage bandenspanning. Dat kost niet alleen tot wel 5% extra brandstof, maar veroorzaakt ook slijtage hetgeen weer leidt tot vervuiling van het milieu met microplastics, CO2, fijnstof en stikstofoxide. De Slimme Bandenpomp geeft de gebruiker inzicht in de besparing en stimuleert gedragsverandering in het regelmatig oppompen van de banden. Regelmatig gebruik kan tot 75 euro per jaar besparen.

Gratis
De Slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en gemakkelijk te bedienen via een aanraakscherm. Hierop ziet de gebruiker direct de bandenspanningen én de besparingen weergegeven. Een band oppompen is nog nooit zo makkelijk én lucratief geweest!