Logo vierklank.nl
Vrijwilligers vertellen
Vrijwilligers vertellen

Vrijwilligers vertellen

De Vrijwilligerscentrale van Mens De Bilt interviewt maandelijks een vrijwilliger in gemeente De Bilt. Hiermee wil de organisatie aangeven hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn op het gebied van vrijwilligerswerk en welke meerwaarde het kan hebben voor iedereen persoonlijk en voor de maatschappij.

'Het vrijwilligerswerk bij d 'Amandelboom geeft mij veel energie'; aldus Corrie Veldhuizen (74), die al weer ruim twee jaar vrijwilligerswerk doet bij d 'Amandelboom, een verzorgingstehuis in Bilthoven. Ze helpt op maandag- en donderdagochtend bij het schenken van koffie en thee in de grote zaal en dekt de tafels voor de warme maaltijd. Donderdag is een speciale dag, vertelt ze, want dan assisteert ze bij het zangkoortje, dat is samengesteld uit verschillende bewoners.

Zingen
'We hebben een grote groep', vertelt Corrie. 'Ik help mensen met zingen, ik haal ze op en breng ze weg richting hun kamers. Er is een pianist bij van ruim negentig jaar, die goed piano speelt.' Voor extra hand- en spandiensten op de afdeling, draait Corrie haar hand niet om, bijvoorbeeld bij het helpen bij een barbecue of de Troonrede, toen iedereen uitgedost voor de tv zat en er patat op het menu stond.

Beroep
Corrie heeft het heel erg naar haar zin als vrijwilliger, vertelt ze. 'Ik vind het leuk om mensen te verzorgen. Het is ook mijn beroep: ik heb vroeger als ziekenverzorgster gewerkt. Nu, in d'Amandelboom, kom ik ook oud-collega's tegen. Dit vrijwilligerswerk geeft mij veel energie. Als het zondagavond is, denk ik: morgen ga ik weer naar d 'Amandelboom. Ik krijg een heel blij gevoel als ik daar naartoe ga.'

Kijk voor alle vrijwilligersvacatures op mensdebilt-vwc.nl of kom langs op het spreekuur; elke dinsdag 14.00-16.00 op het servicecentrum van Mens De Bilt.       (Naomi van der Meijden)

Meer berichten