Stichting Met je Hart: 'Wij geloven er in dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner én rijker maakt.
Stichting Met je Hart: 'Wij geloven er in dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner én rijker maakt.

Settlers dekt kersttafel voor ouderen

Algemeen

Maandag 9 december stond voor het derde jaar op een rij de tafel gedekt voor 35 ouderen uit De Bilt in Restaurant Settlers in Bilthoven. Een avond voor deze ouderen om naar uit te zien.

In een restaurant vol met kerstsfeer werd de groep ook dit jaar met een grote glimlach onthaald; er waren prachtig gedekte kersttafels en iedereen werd heerlijk verwend met een smaakvol bereid gratis diner. Er was een heel fijne sfeer voelbaar; mensen onder elkaar genietend van elkaars gezelschap. Het was fijn om te zien en te ervaren dat ouderen de gelegenheid krijgen om er even uit te zijn en contact te kunnen leggen met mensen die misschien wel op een steenworp afstand van elkaar wonen maar elkaar niet kennen.

Eenzaamheid
Er wordt nog altijd te weinig bij stilgestaan hoe schrijnend eenzaamheid is. Soms spreken mensen dagenlang niemand. Verbinden en ouderen uit hun isolement halen, dat is waar 'Stichting Met je Hart!' zich voor inzet. Samen met de lokale restauranteigenaren zorgen zij ervoor dat er een brug geslagen wordt tussen vergeten worden en aandacht krijgen. De restaurantcampagne die dit verwezenlijkt loopt nog een week. Gasten die eten in deelnemende restaurants kunnen een vrijwillige bijdrage van 1 euro op de totaalrekening doneren. Iedere euro komt volledig ten goede aan het organiseren van waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen.         (Judith Poppeliers)