Het praktijkbordje aan de Dennenlaan is er nog wel, maar de praktijk huist aan de Tolakkerweg.
Het praktijkbordje aan de Dennenlaan is er nog wel, maar de praktijk huist aan de Tolakkerweg.

Praktijk van Doorm verhuist naar Verhaeg

Algemeen

door Henk van de Bunt

Ze wonen maar een aantal woningen bij elkaar vandaan aan de Dennenlaan in Hollandsche Rading, maar hun tandartsenpraktijken waren meerdere kilometers uit elkaar. In die situatie is sinds 1 juni van dit bijna voorbije jaar verandering opgetreden nu de tandartsenpraktijk van Willem van Doorm aan de Dennenlaan in Hollandsche Rading per die datum is ingebed bij Verhaeg Tandartsen aan de Tolakkerweg 157a in Maartensdijk.

Drs. Willem van Doorm is daar dan werkzaam op maandag en woensdag: 'Thomas de Haan en Daniëlle Verhaeg kenden mij vanuit de Dennenlaan in Hollandsche Rading; contacten zijn dan natuurlijk sneller gelegd'. Van Doorm wilde in ieder geval het wat kalmer aan gaan doen; 'Maar ik wilde niet er helemaal mee stoppen; daar moet ik voorlopig nog niet aan denken. Bij Verhaeg was nog een ruimte vrij en mijn eigen praktijkmeubilair en apparatuur sieren deze ruimte nu volledig op. Zoveel als mogelijk en nodig heb ik mijn eigen patiëntenbestand behouden, maar er zijn geen piketpaaltjes uitgezet. Het praktijkbordje aan de Dennenlaan is er fysiek nog wel, maar is wel verhangen'. 

Kapitein
Willem van Doorm studeerde in 1974 af aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn militaire diensttijd (kapitein - tandarts) werd hij staflid aan de Universiteit van Utrecht, belast met (klinisch) onderwijs in Kindertandheelkunde en Onderzoek en startte hij daarnaast een algemene tandartspraktijk te Hollandsche Rading. Hij werkte ook bij Abrona (tot medio 2011), een instelling voor mensen met een beperking te Huis ter Heide. Op grond van C.V. en jarenlange ervaring werd hij in 2008 officieel erkend als Tandarts Gehandicaptenzorg. Hij gaf referaten over bange mensen met een beperking, publiceerde in het Ned. Tijdschr. v. Tandheelkunde en gaf voordrachten. In zijn praktijk is er altijd veel professionele aandacht voor angstige mensen, of mensen met een beperking.

Assistente
Assistente Floryth Mulder (geboren aan de Dennenlaan) is al vanaf 1982 werkzaam in de praktijk. Door scholing en ervaring heeft zij als gediplomeerd tandartsassistent in de loop der jaren zeer veel expertise opgebouwd. Ook heeft zij de opleiding preventie-assistent gedaan, waardoor zij bepaalde eenvoudige handelingen kan uitvoeren. Zij is voor de patiënten een vraagbaak en rustpunt in het soms toch wel hectische bestaan van de tandartspraktijk. Ook zij is mee-overgegaan naar de praktijk aan de Tolakkerweg en participeert de dagen dat van Doorm er niet is in het overige team.

Verhaeg
Alweer vanaf begin 2017 zit Verhaeg Tandartsen in het pand aan de Tolakkerweg 157a in Maartensdijk. Verkeersvlieger en (mede-)eigenaar Thomas de Haan vertelt: 'Wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit van tandheelkunde, met een moderne praktijk met zeven behandelkamers, die aan alle eisen van deze tijd voldoen. Om hieraan te kunnen voldoen beschikken wij over goed en goed opgeleid personeel en zetten wij de nieuwste technieken in'. Mede-eigenaar en tandarts Daniëlle Verhaeg vertelt haar 'geschiedenis: 'Als kind wilde ik al tandarts worden. Na mijn VWO en een aantal keer te zijn uitgeloot voor de tandartsopleiding, kon ik na drie jaar wachten toch aan mijn studie beginnen. In 2007 studeerde ik af in Amsterdam'. Daniëlle kwam uiteindelijk bij een collega in Zeist. Zij had het hier erg naar haar zin, leerde veel en bouwde een goede band op met collega's en patiënten.

Eigen
Zij wilde graag een eigen praktijk. En dat geluk kwam inderdaad op hun pad, toen zij deze praktijk in Maartensdijk konden overnemen. Thomas de Haan: 'Naast mijn baan als verkeersvlieger bij Transavia, heb ik in de avonduren een studie bedrijfskunde gedaan, waarin ik veel leerde over ondernemerschap, accounting and finance en marketing. En wat is dan mooier als je, met je partner, de kans krijgt een eigen tandartspraktijk te runnen?'

De praktijk bestaat inmiddels uit zes tandartsen (waaronder dus Willem van Doorm), drie preventiemedewerkers, 4 assistenten en 2 mondhygeinisten. Daarnaast is er nog een aantal medewerkers rondom dit team, zoals telefonistenreceptionisten e.d. Danielle tenslotte: 'Goede tandheelkunde, daar is een betrokken en gedreven instelling van de behandelaars én van de patiënten voor nodig. Wij bespreken de behandeling op een laagdrempelige manier en leggen uit wat dat inhoudt. Zo dragen we er zorg voor dat we samen tot een passende oplossing komen. Met passie proberen wij met ons ervaren en nu dus weer uitgebreide team, een praktijk neer te zetten met een fijne sfeer'.

De praktijk van Willem van Doorm (r) is verhuisd naar (Danielle) Verhaeg (l) Tandartsen.