Logo vierklank.nl

Volkskerstzang Maartensdijk

Voor de tweeënvijftigste keer wordt er een Volkskerstzang in Maartensdijk georganiseerd. Dit jaar op maandag 16 december in de sfeervol ingerichte Maartenskerk aan de Nachtegaallaan. Iedereen is welkom om de traditionele kerstliederen mee te zingen.

Tijdens de volkskerstzang is er een afwisselend programma met het kerstverhaal, de solisten Lolita en Michaëla, het Algemeen Zangkoor Maartensdijk (AZM), het Maartenskoor, Jochem van der Waals en Carola van Iersel op respectievelijk het orgel/de piano en dwarsfluit en natuurlijk muziekvereniging Kunst en Genoegen.

Eerste Volkskerstzang
In 1967 is destijds de eerste Maartensdijkse Volkskerstzang gehouden in een houten gebouw waar veel verschillende soorten activiteiten plaats vonden. Er was een bibliotheek, tafeltennis, volleybal, gymnastiek, Kunst en Genoegen, een jongerensoos en op zondag een kerkdienst. Voor de allereerste Volkskerstzang was het gebouw helemaal wit gespoten om de winterse gezelligheid te creëren. Vervolgens zijn De Vierstee en de Ontmoetingskerk gebruikt. De laatste jaren wordt gekozen voor de St. Maartenskerk vanwege de akoestiek en de sfeer.

Vol en wisselend programma
De insteek is altijd geweest om samen met anderen de bekende kerstliederen te zingen, afgewisseld met het optreden van het liefst plaatselijke koren en met muziek van Kunst en Genoegen. Dit jaar zingt het Maartenskoor onder andere het stemmige Transeamus, muziekvereniging Kunst en Genoegen speelt een mooi intermezzo, organist Jochem van der Waals en dwarsfluitiste Carola van Iersel spelen de Meditation sur le 1er Prélude van Bach , de zangeressen Lolita en Michaëla zingen het oude maar bijzondere lied Maria die zoude naar Bethlehem gaan. Het Algemeen Zangkoor Maartensdijk zingt onder andere het Es ist ein Ros entsprungen en in de samenzang klinkt naast Stille nacht, Heilige nacht ook zeker het bijzondere lied Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw. En tussendoor wordt het kerstverhaal verteld.

MD

Meer berichten