DOS verliest voor het eerst in de zojuist aangevangen zaalcompetitie.

DOS verliest korfbalgevecht

Na de aantrekkelijke wedstrijd van vorige week, stond er afgelopen zaterdag weer een topkorfbalwedstrijd op het programma in sporthal De Vierstee in Maartensdijk. DOS ontving het een plaats lager staande De Meeuwen en liep tegen de eerste competitienederlaag op.

De wedstrijd haalde niet het hoge niveau van andere keren. De Meeuwen gaat met fysieke kracht de duels aan en trof een scheidsrechter die veel toeliet; met name onder de korf had het weinig met korfbal te maken. DOS was zich vooraf bewust van deze spelwijze, maar liet zich in het begin van de wedstrijd toch teveel de kaas van het brood eten.

Na een snelle 0-2 achterstand, kwam DOS bij 4-4 weer gelijk. Bij 6-6 was het toch weer de Meeuwen dat een gaatje sloeg van drie punten. Maar nog voor rust kwam DOS weer terug en had halverwege de achterstand al weer bijna weggewerkt.

Na de 10-11 stand bij rust kende DOS een korte periode waarin de bal er niet in wilde. De Meeuwen profiteerde dankbaar en sloeg een gat van 5 punten. Bij DOS groeide de irritatie over het eigen spel dat onvoldoende was en over het de leiding van de scheidsrechter. Het was een rommelige fase in de wedstrijd, waarin beide teams verdedigend excelleerden, maar het aanvalsspel te pover was. De laatste tien minuten van de wedstrijd bracht DOS het verschil nog terug tot twee punten, maar dichterbij kwamen de Westbroekers niet.

Aanstaande zaterdag reist DOS af naar Leek (bij Groningen) voor de wedstrijd tegen OWK. De wedstrijd begint om 20.05 uur.