Logo vierklank.nl

Politie past openingstijden bureau aan

Vanaf 1 december kan alleen op maandag persoonlijk aangifte gedaan worden bij de politie in de gemeente De Bilt. De andere dagen van de week kan men bij toerbeurt terecht op een van de bureaus in Baarn, Bunschoten, Eemnes of Soest. En alle avonden op het politiebureau in Baarn. Het gaat om een tijdelijke aanpassing van de openingstijden.

De eenheidsleiding van de politie in onze regio moet 'blauwe' politiemedewerkers uitlenen voor landelijke prioriteiten. De politie probeert dit lokaal op te vangen door agenten geen aangiften meer te laten opnemen, maar vooral in de wijken hun werk te laten doen en incidenten ter plaatse af te laten handelen. De politie blijft dus zichtbaar, beschikbaar en aanspreekbaar waar en wanneer nodig en is altijd bereikbaar voor meldingen en aangiften. Dus ook de wijkagenten blijven beschikbaar in de wijk.

Blauw op straat
Het politiebureau in onze gemeente wordt in deze periode enkel door (burger-) intake- en servicemedewerkers bemenst. De politie stimuleert inwoners om ook op andere manieren in contact te komen. Zo worden aangiften vaker digitaal, op afspraak en indien mogelijk op locatie opgenomen. En worden vragen van inwoners steeds meer via social media, popup-tenten of wijktafels afgehandeld op plaatsen met veel aanloop, zoals in Hollandsche Rading en Maartensdijk. Zoals dat ook voor de aanpassing gold, zal de politie in noodgevallen binnen 15 minuten ter plaatse zijn en in overige gevallen binnen acceptabele tijd.

Aangifte doen
Het politiebureau, gevestigd in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg 173 in Bilthoven, is 's maandags geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Kijk voor de openingstijden van de politiebureaus in onze buurgemeenten en andere manieren waarop u aangifte kunt doen of een melding wilt maken op www.politie.nl. Op zaterdag en zondag blijven alle politiebureaus in deze regio gesloten.

Meer berichten