Afbeelding

SVM een maatje te groot voor HMS

Op het zonovergoten van Eck sportpark was SVM zaterdag gastheer van concurrent HMS. SVM begon wat te slap aan de wedstrijd en keek door een van richting veranderd afstandsschot na een kleine 8 minuten tegen een 0-1 achterstand aan.

De Maartensdijkers herpakten zich snel: Nick Engel maakte met een fraaie kopbal binnen 5 minuten de gelijkmaker. En als SVM eenmaal op stoom is, gaat het snel. Nog voor rust scoorde Fons van Klaren (ook met een kopbal) de 2-1.

Weer waren de SVM-voorhoedespelers Jordi van der Lee en Mike de Kok de succesvolle assistkoningen; het hele team liet zien waar het toe in staat is: controlerend en verzorgd voetbal. Jordi van der Lee tekende voor 3-1 met een prachtig schot na goed doorzetten van Fons van Klaren.

Rust
Na de rust een controlerend spelend SVM dat op de counter loerde. De sterk spelende Nick Engel maakte zijn 2e doelpunt en kopte de 4-1 binnen. HMS was verbaal de meerdere van SVM, maar voetballend zeker niet. Rodney Klijn tekende voor de 5-1. De scheidsrechter kende HMS nog een strafschop toe na een overtreding; keeper Max Koetze stopte deze, maar de scheidsrechter liet deze overnemen: 5-2. Chester Kemp kreeg nog enkele fraaie kansen om te scoren maar kreeg de bal niet tussen de palen.

SVM gaat volgende week zaterdag op bezoek bij Vianen. De aftrap is om 14.00 uur.