Jelle Vliek in actie (foto Henk Willemsen)

FC De Bilt verdiende drie punten, maar kreeg ze niet

FC De Bilt ontving op 30 november het zeer gerenommeerde sv Huizen. De wedstrijd startte om 14.00 uur en was tot het laatste fluitsignaal attractief, sportief en reuzespannend.

In de 4e minuut opende Marcel Melissen de score voor de thuisclub. Hij werd goed vrijgespeeld en kwam oog in oog met Jaime Hensen, ex-keeper van onze FC, en rondde de kans prima af. Daarna gebeurde er 90 minuten lang van alles en nog wat; eigenlijk te veel om allemaal op te noemen; In de 20e minuut ging Steven van den Berg mee naar voren en bleef goed het overzicht bewaren toen hij de zestien introk. Hij speelde Mano Bakkenes aan, die vervolgens zijn directe tegenstander weer de baas was en zich helemaal vrijspeelde. Mano knalde de bal van dichtbij richting bovenhoek, helaas iets te hoog.

Ook het sterke Huizen kwam enkele keren voor Jos de Gram. Een kopbal op lat, maar Jos zat er bij en enkele goede aanvallen die de goede eindpass of het goede schot misten. Het bleef tot de rust 1-0.

Na rust ging deze boeiende wedstrijd gewoon verder. Huizen drong meer en meer aan, maar de gevaarlijkste aanvallen waren voor FC De Bilt. De Biltse mannen waren zeer goed in de omschakeling, maar zoals het dit jaar vaker tegenzit, de 2-0 kwam niet. Ook niet via de schitterende schoten van Marcel: een keer met een boog over de Huizer goalie, maar die bal belandde buiten bereik van de keeper net aan de verkeerde kant van de paal. Zijn verwoestende uithaal vlak voor tijd vloog maar rakelings langs de kruising. En als de kopbal van Steven meer naar de hoek was gegaan?. En nog een inzet van Mano die meer had verdiend? Invaller Niels Hilhorst kwam ook nog in scoringspositie.

Natuurlijk kwam FC De Bilt ook enkele keren goed weg, want Huizen kan echt goed voetballen. Het doelpunt van Huizen: een afvallende bal werd heel slecht geraakt door een Huizenaar, maar met enig fortuin kwam die voor de voeten van een medespeler die resoluut doortikte: 1-1.