Logo vierklank.nl
Wie kan zich nog spannende verhalen bij een knijpkat herinneren.
Wie kan zich nog spannende verhalen bij een knijpkat herinneren.

Nostalgie bij Westbroek Ontmoet

Op dinsdag 3 december wordt in het kader van Westbroek Ontmoet een bijzondere bijeenkomst gehouden met als titel: 'Nostalgie-middag'. Op deze middag wordt er terug gekeken naar vroegere tijden. Henk van der Feest zal een presentatie houden over allerlei zaken uit de 'goeie ouwe tijd', met als inspiratie de boeken van Annegreet van Bergen: 'Gouden Jaren' en 'Het Goede Leven'.

Als rode lijn bij de gesprekken op die middag wordt aan iedereen gevraagd iets mee te brengen. Dat kan een gebruiksvoorwerp zijn of gereedschap uit uw eigen omgeving of uit die van uw (groot) ouders. Gebruiken zijn veranderd en voorwerpen overbodig geworden, maar ze hebben allemaal een geschiedenis om niet te vergeten. Misschien hebt u een foto van een gebeurtenis van toen om herinneringen mee op te halen. Zoals van de eerste auto in de familie, een bijzonder dagje uit, kleding van toen of zomaar de inrichting van uw huiskamer, anders dan nu.

Verhalen
U kunt ook een verhaal meenemen over jeugdherinneringen, uw eerste werk, de levensomstandigheden van toen. Het zou kunnen dat u met een (oud) muziekinstrument een lied uit uw jeugd ten gehore brengt. Zoals: 'De wereld draait voor mens en dier. En ieder draait op zijn manier…'  Het wordt vast heel gezellig en onderhoudend, dus er wordt op een grote opkomst gerekend. 3 December van 14.30 – 16.30 uur. in Het Dorpshuis van Westbroek, Prinses Christinastraat 2. Kosten zijn 3,50 euro, inclusief koffie of thee. Wanneer u wél wilt komen, maar niet weet hoe, kan vervoer geregeld worden via de familie Kalisvaart, tel: 0346-281181. Ook wanneer u niet in Westbroek woont, bent u van harte welkom.

Meer berichten