In de sporthal in Assen speelt AVO in een hal met een andere ondergrond dan gebruikelijk.

DOS start zaalcompetitie

Korfbalvereniging DOS uit Westbroek was er op gebrand om de zaalcompetitie 2019-20120 goed te starten. Na een lange reis en tegen de niet bekende tegenstander AVO (Assen) was DOS de bovenliggende partij, met als gevolg dat de twee punten mee terug gingen naar Westbroek.

In de sporthal in Assen speelt tegenstander AVO in een hal met een andere ondergrond dan gebruikelijk. DOS kende gelukkig geen aanpassingsproblemen en het eerste schot was direct raak. AVO antwoordde snel met een treffer en tot 9-9 ging het op deze wijze gelijk op. AVO speelde met veel beweging en in hoog tempo. DOS gaf verdedigend veel druk en AVO zat geregeld tegen het einde van de schotklok tijd aan. Aanvallend begon DOS iets te onrustig in deze eerste competitiewedstrijd. In de loop van de wedstrijd ging dit steeds beter. In de laatste vijf minuten voor rust pakte DOS een kleine voorsprong van twee punten en ging zo rusten met 13-15.

Moeite
Na deze aantrekkelijke eerste helft, hadden beide teams na de hervatting enige moeite om het ritme te hervinden. DOS oogde steeds overtuigender en bepaalde steeds meer het tempo. Met 14-17 pakte DOS een marge van drie punten voorsprong. Het wedstrijdbeeld kantelde naar de Westbroekers, maar juist op dat moment blesseerde Amber de Jong zich, zodat zij van het veld moest worden gedragen. DOS was hierdoor even van slag en AVO kon dichterbij komen. Bij 18-19 was er de aansluiting, maar toen was het voor DOS 'tot hier en niet verder'. Met drie doelpunten op rij besliste DOS het duel en won uiteindelijk met 19-23.

Volgende week speelt DOS thuis in De Vierstee tegen Wit Blauw. De aanvang van de wedstrijd is om 19.55 uur.