SVM overklast de gastheren. (foto Hans Nauta)

SVM blijft winnen

SVM kwam goed uit de startblokken in de uitwedstrijd tegen BZC'31; een in 2013 ontstane vereniging na een fusie van Bloemenkwartier en Zebra's. Al na een kleine 3 minuten spelen lag de bal op de stip. Uit een snelle counter werd Mike de Kok gevloerd. Mike nam de penalty zelf en schoot de bal onhoudbaar in.

SVM  was en bleef de betere ploeg in de eerst heft maar speelde te laconiek en er slopen slordigheden in het spel waardoor de kans bleef bestaan dat het hardwerkende maar alleen bij vrije trappen wat gevaarlijke BZC 31 de gelijkmaker zou scoren.

Trainer Kevin Ligtermoet had de spelers met maar één duidelijke opdracht de tweede helft de voetbalweide ingestuurd: winnen! En het mag gezegd SVM kwam op stoom en ging nu wel de strijd aan. Uit een snelle aanval speelde Mike de Kok Roy Wijman vrij die met een verwoestend schot binnen een kwartier voor de 0-2 tekende. Goaltjesdief Jordy van der Lee maakte 0-3. Met wat meer nauwkeurigheid had de uitslag nog hoger uit kunnen uitgevallen. Het moegestreden BZC 31 probeerde het nog wel, maar moest ook nog met 10 man verder door een rode kaart. SVM toonde de tweede helft de juiste mentaliteit.

De volgende week komt het Utrechtse HMS op bezoek.