Voortvarend begin zaalcompetitie Tweemaal Zes

De eerste wedstrijd van het zaalseizoen van korfbalclub Tweemaal Zes (Maartensdijk) werd afgelopen zaterdag gespeeld in De Vierstee te Maartensdijk. De tegenstander was Oranje-Wit uit Dordrecht. TZ schoot uit de startblokken en wist gelijk een voorsprong te pakken, die daarna niet meer uit handen gegeven werd.

De snelle 5-1 voorsprong was een teken van scherpte en efficiëntie bij de thuisploeg. Van de eerste paar aanvallen werden er veel afgerond met een doelpunt en verdedigend lag de druk hoog. Toch kwam Oranje-Wit terug tot 2 verschil. Tweemaal Zes wist door te gaan met het spel wat zij daarvoor lieten zien en bracht de marge naar 7. Dit was ook het verschil met rust.

In de tweede helft wist Oranje-Wit na een minder goede periode van TZ de druk op te voeren. Er waren slordigheden in de passing en in de rebound werden er meer duels verloren. Het gat in de score werd kleiner en teruggebracht naar 4. Hierna ging het spel redelijk gelijk op en bleef TZ aan de goede kant van de score. De wedstrijd werd winnend afgesloten: 21 - 17. Volgende week staat er voor de selectie een uitwedstrijd bij KCR in Ridderkerk op het programma. (Sterre Thijs)