Logo vierklank.nl
Leerlingen bedanken automobilisten voor hun verkeersgedrag.
Leerlingen bedanken automobilisten voor hun verkeersgedrag.

Veiligere schoolomgeving Kerklaan

Het afgelopen jaar zijn bewoners, Michaëlschool, politie en gemeente aan de slag geweest met de verkeersveiligheid op de Kerklaan in De Bilt. Nu de straat in de omgeving van de school veiliger is ingericht, zijn kinderen van de Michaëlschool samen met de politie weggebruikers gaan aanspreken op veilig verkeersgedrag bij hun school.

Afgelopen jaar hebben bezorgde buurtbewoners bij de gemeente aangekaart dat er te hard gereden werd in hun straat. De snelheid bleek bij meting inderdaad te hoog. Daarom heeft de gemeente maatregelen uitgevoerd in de Kerklaan om de verkeersveiligheid te vergroten. In samenspraak met de buurt, school en de politie zijn er vervolgens drempels aangebracht. Ook zijn de belijning en de schoolzone verbeterd.

Gedrag
Voor een veilige schoolomgeving is inrichting alleen niet voldoende. Het gedrag van de weggebruikers is van grote invloed. De Michaëlschool heeft daarom samen met de politie en VVN een actie op touw gezet. Dinsdag 12 november hebben de kinderen samen met de politie automobilisten aangesproken op hun verkeersgedrag met een duimpje omhoog of naar beneden. Hiermee willen zij aandacht vragen voor het belang van een veilige schoolomgeving.

Meer berichten