Logo vierklank.nl
Het kerstdorp bij Vaarderhoogt trekt jaarlijks veel bezoekers.
Het kerstdorp bij Vaarderhoogt trekt jaarlijks veel bezoekers.

Warme Witte Winter Weken in Soest

Vanaf donderdag 21 november tot en met 23 december zijn aan de Dorresteinweg in Soest de poorten open van het grootste familie-winter-evenement de Warme Witte Winter Weken.

Wie het terrein betreedt ziet onmiddellijk waarom de Warme Witte Winter Weken zo'n aantrekkingskracht uitoefenen op zovelen. Er is een compleet dorp gebouwd in de stijl van Anton Pieck met heel veel winkeltjes, waar veel leuke koopwaar te vinden is. Elke 3 à 4 dagen komen er weer nieuwe winkeliers in het dorp. Wie vaker komt treft dan ook steeds een ander dorp aan. Naast de winkels zijn er ook een molen, een fontein en kerk. Iedereen is welkom bij de goedmoedige reus Henk de houthakker om te knutselen of broodjes te bakken boven het open vuur. Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor jong en oud.

Smulplein
Eén van de pleisterplaatsen in het dorp is het zéér verleidelijke Smulplein. Hier zijn allerlei eettentjes verzameld. Oliebollen, poffertjes, broodjes, snacks, koffie, thee, soep, warme chocola, warme worst en natuurlijk Glühwein. Op het Smulplein is ook het theaterpodium waar telkens andere koren, bands en artiesten optreden.

Grote levende kerststal
Eén van de meest aansprekende plekken in het dorp is de levende kerststal. Eén van de grootste van het land. Prachtig gebouwd en vol met levende have. Voor de kinderen zijn hier knuffeldieren die (onder toezicht) geknuffeld mogen worden. In de overdekte ruimten is een grote en zeer gevarieerde kerstshow ingericht. Vol decoraties en artikelen om er thuis een prachtige kerst van te maken.

Meer berichten