Logo vierklank.nl
Mezzosopraan Karin Strobos vertolkt 'De roos en de wilg'.
Mezzosopraan Karin Strobos vertolkt 'De roos en de wilg'.

Appeltaart en muziekplezier in Lichtruim

Een prachtig samensmelten van zang, altviool, cello en piano, afgelopen vrijdagmiddag in Het Lichtruim in Bilthoven: een bijna geheel gevulde zaal was getuige van een klassiek concert dat speciaal voor ouderen werd georganiseerd onder de noemer Appeltaartconcerten, vrij naar de versnapering in de pauze.

Omdat het voor veel ouderen niet altijd even gemakkelijk is om 's avonds uit te gaan organiseert altviolist Michiel Holtrop kleinschalige concerten van hoog niveau, waarbij hij steeds wisselende muzikale partners uitkiest, zoals de uitmuntende pianist Ernst Munneke en de prachtig spelende celliste Anjali Tanna, net als Holtrop lid van het Nederlands Philharmonisch orkest.

Hoogtepunt was evenwel de gloedvol zingende mezzosopraan Karin Strobos, die in een prachtig stuk van de Argentijnse componist Carlos Guastavino, La rosa y el sauce (De roos en de wilg), de meeslepende liefde van beide schijnbaar onverenigbaren bezong.

'We willen ons publiek raken en ontroeren', zegt Holtrop. 'De Appeltaartconcerten zijn bijzondere momenten om met elkaar in contact te zijn, want wij menen dat het hebben van mooie, gedeelde ervaringen bijdraagt bij aan een zinvol leven.' En gelijk heeft hij, want kunst en cultuur geven diepere betekenis aan het leven, en zijn tegelijk het domein van de vrijheid en de absolute fantasie... het publiek én uw recensent genoten met volle teugen.            (Peter Schlamilch)

Meer berichten