De opiniepeiler is soms ook beslissingsbevoegd. (foto Nanne de Vries)

SVM geleid door een opiniepeiler

Algemeen

De thuiswedstrijd van SVM tegen het Utrechtse SV Vechtstroom werd een windkoude ontmoeting, geleid door opiniepeiler Maurice de Hond, die het sportieve duel 'op z'n gemak' tot een goed einde bracht.

De gastheren komen stroef uit de startblokken, maar al na 11 minuten opent Roy Wijman (tegen een matig spelende tegenstander) de score (1-0). De Maartensdijkers zijn veel sterker dan SV Vechtstroom, maar voetballen ook (nog) tegen zich zelf en veroorzaken veel onnodig balverlies.

Scoreverloop
In de 22e minuut maakt Jordi de 2 - 0, gevolgd door de 3-0 van Mike de Kook in de 29ste minuut. Al na vier minuten in de tweede helft komt een beter spelend SVM op 4 - 0 door Frank van Brenk . Acht minuten later is het opnieuw Mike de Kok, die nummer 5 voor zijn rekening neemt en volgen er een aantal wissels. In minuut 75 maakt SV Vechtstroom uit een fantastische vrije trap de enige tegentreffer, vijf minuten later gevolgd door de 6-1 van Jordi en Rodney, die met 'zijn' 7-1 en het laatste fluitsignaal van Maurice de Hond deze wedstrijd naar de geschiedenisboeken verwijst.

Kiest men voor meer verdedigers op lijn, wordt de afstand tussen alle verdedigers een stuk kleiner waardoor het lastig is voor een tegenstander om hier tussendoor te voetballen. (foto Nanne de Vries).