Zesjarig bestaan van een gezamenlijk initiatief
Logo vierklank.nl
Emiel is gevallen, de peuters verzorgen hem, thema Ziek en Gezond.
Emiel is gevallen, de peuters verzorgen hem, thema Ziek en Gezond.

Zesjarig bestaan van een gezamenlijk initiatief

Het is dit jaar alweer zes jaar geleden, dat de peuterspeelzaal van Small Society in de Bilt haar deuren opende. De peuterspeelzaal ontstond in de zomer van 2013 vanuit een gezamenlijk initiatief van basisschool De Groen van Prinstererschool en Small Society. In dat jaar werd de Stichting peuterspeelzalen in De Bilt opgeheven.

Het voortbestaan van de peuterspeelzalen stond daardoor op het spel. Ingrid Weeda was op dat moment werkzaam bij een van de peuterspeelzalen en besloot zelf het initiatief te nemen door contact te leggen met zowel Small Society als de basisschool. Al snel ontstond daarna het idee om samen een nieuwe peuterspeelzaal in het gebouw van de school te starten. Daarmee was het voortbestaan van in ieder geval één peuterspeelzaal gewaarborgd. De school stelde hiervoor kosteloos een ruimte beschikbaar en Small Society verzorgde de opstart en organisatie en bracht al het benodigde materiaal voor de peuterspeelzaal in. Ingrid Weeda zette zich vervolgens met hart en ziel in om de peuterspeelzaal snel op gang te brengen en bracht daarbij al haar ervaring van het peuterspeelzaalwerk in. De gemeente droeg daarna ook nog bij met een kleine vergoeding voor de aanschaf van los materiaal.

Activiteiten
Het initiatief is daarmee een mooi voorbeeld van hoe een samenwerking tussen school en kinderopvang een rol kan spelen in het behoud van kennis en kunde op het gebied van het ontwikkelen van jonge kinderen. Het feit dat de peuterspeelzaal inmiddels alweer zes jaar draait toont aan dat het initiatief succesvol is geweest en de peuterspeelzaal een mooie toekomst heeft. Naast de reguliere peuterspeelzaal activiteiten worden vanuit de peuterspeelzaal jaarlijks allerlei activiteiten voor en door ouders georganiseerd zoals een opa-en-omadag, voorlees- en paasontbijt, zomerfeest. De peuterspeelzaal is toegankelijk voor alle peuters, die doorstromen naar verschillende basisscholen in deze gemeente.

Kennismakingsdagen
Om geïnteresseerde ouders de komende periode te kunnen laten kennismaken met de peuterspeelzaal en de activiteiten die hier ondernomen wordt een aantal kennismakingsdagen georganiseerd: op donderdag 14 en vrijdag 15 november. Tijdens deze dagen kunnen ouders vrijblijvend met hun kind langskomen om kennis maken met de peuterspeelzaal: men is welkom tussen 8.30 uur en 12.00 uur. De ingang van de peuterspeelzaal is aan het Burgemeester van Heemstrakwartier. Voor vragen: tel. 06 27385356 of e-mail pszsmallsocietydebilt@gmail.com    (Ingrid Weeda)

Meer berichten