Week van de mantelzorg in Rinnebeek

Algemeen

Om mantelzorgers eens extra in het zonnetje te zetten, organiseert Ontmoetingscentrum Rinnebeek in de week van de mantelzorg een gezellige ochtend op donderdag 14 november van 10.30 tot 12.30 uur.

Er kunnen schilderworkshops gevolgd worden met het thema herfst. Schilderervaring is niet vereist. Ook wanneer u niet van schilderen houdt, bent u van harte welkom voor een kopje koffie met een verrassing.

Ontmoetingscentrum Rinnebeek gaat per 21 november ook de donderdag open en ouderen met dementie of andere beperkingen, die nog thuis wonen kunnen naar wens en behoefte tot vijf dagen deelnemen aan het gezellige en actieve activiteitenprogramma.

Mantelzorgprogramma
Maandelijks is er een mantelzorgbijeenkomst: de ene maand is er de ontmoetingsgroep en de andere maand kan er de onlinetraining dementiezorg in groepsverband gevolgd worden. Op dinsdag 3 december van 10.00 tot 11.30 uur kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en kunnen ervaringen uitgewisseld worden, er is begeleiding aanwezig voor vragen en advies. De eerstvolgende onlinetraining zal plaats vinden op dinsdag 7 januari van 10.00 tot 11.30 uur. Het thema van deze training is 'Een diagnose krijgen en waarom dat belangrijk is'. Ook kan op afspraak de workshop 3D bril dementie ervaring gevolgd worden, maximaal drie personen per workshop. Er is een voorgesprek, de dementie-ervaring via de 3D bril en een nagesprek. Het doel is betere verplaatsing in en meer begrip hebben voor een naaste met dementie. Het mantelzorgprogramma is gratis, wel graag van tevoren aanmelden zie contactgegevens

Gouden Koffiemiddag
Elke vrijdag kunnen buurtgenoten aanschuiven in Ontmoetingscentrum Rinnebeek en genieten van gezelligheid en gratis koffie met iets lekkers. U bent vanaf 14.30 uur van harte welkom en neem gerust iemand mee.! Aanmelden kan via e-mail, telefonisch of (vrijblijvend) langskomen bij OC Rinnebeek, Sint Laurensweg 11 in De Bilt, tel. 06 20640523 en e-mail w.sturkenboom@debilthuysen.nl