Logo vierklank.nl
De deelnemers hebben genoten van de feestelijke middag. ‘Vele meezingliedjes van vijftig, zestig jaar terug (…)’, zei een deelneemster: ‘Ik had een mooie en fijne middag’. (foto Petra van Gend - Mulders)
De deelnemers hebben genoten van de feestelijke middag. ‘Vele meezingliedjes van vijftig, zestig jaar terug (…)’, zei een deelneemster: ‘Ik had een mooie en fijne middag’. (foto Petra van Gend - Mulders) (Foto: APvG)

Verjaardag van de Zonnebloem

Donderdag 31 oktober waren zo'n 600 deelnemers en vrijwilligers van verschillende afdelingen van de Zonnebloem uit de regio Rijn & Heuvel te gast in de Flint te Amersfoort ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Zonnebloem.

Ook vanuit Maartensdijk en de Bilt was er een grote groep deelnemers aanwezig. Deze verjaardagmiddag voor vele deelnemers van De Zonnebloem was mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers van de afdelingen van De Zonnebloem, negen vrijwilligers en een docent van het Futura College en bijdragen van tal van sponsoren.

Bewijs
De bijeenkomst was een duidelijk 'bewijs' van waar het bij de Zonnebloem om gaat en welke doelstelling bij de opening weer werd verwoord: 'Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 70 jaar. We brengen ze bij elkaar. Staan voor ze klaar. En zetten alles op alles om mensen met een handicap een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Bij de Zonnebloem zeggen we niet voor niets: 'Er kan zoveel meer dan je denkt'.

Theater
Na de koffie/thee met wat lekkers gaf het Huistheater een voorstelling van Annie M.G. Schmidt. Tijdens de pauze sprak burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius de jarige 'Zonnebloemers' toe: 'In de tijd van Annie M.G. belden we bij de buren aan om TV te kijken en te genieten van het fuchsialied'. Het was een huiselijke theater met zang, dans en conférences geënt op het repertoire van Annie M.G. Schmidt. De zaal werd meegenomen naar de vijftiger en zestiger jaren. Liedjes werden niet alleen gezongen, maar ook gespeeld in prachtige kostuums, net als in een musical. Afgewisseld met conférences en verhalen gingen de toeschouwers op in de rijke, humoristische fantasie van de schrijfster.      (Joke Calis)

Meer berichten