Logo vierklank.nl

Samenwerkingsverband Bas Gym en Atlas Fysio

Op 1 oktober zijn Sebastiaan Diekstra van Bas Gym en Joost de Rooij van Atlas Fysio Maartensdijk een samenwerkingsverband aangegaan.

Joost en Sebastiaan leerden elkaar kennen toen Sebastiaan enkele jaren geleden bij Atlas onder behandeling kwam wegens rugklachten. Toen hij na enkele behandelingen klachtenvrij was, besprak hij met Joost wat hij er zelf aan kon doen om klachten in de toekomst te voorkomen.

Sebastiaan is beroepsmilitair en rugklachten veroorzaken in dit vak een grote beperking. Joost heeft Bas toen uitgelegd dat 9 van de 10 rugklachten zijn te herleiden naar een verlaagde belastbaarheid; 'Wat je rug kan en wat iemand van zijn rug 'vraagt', is vaak niet in balans. Het is dus belangrijk om je rug belastbaar te houden door te bewegen en te sporten. Met name krachttraining is een effectieve manier om de belastbaarheid van je rug op peil te houden'.

Kettlebell
Met dit advies is Sebastiaan aan de slag gegaan. Hij heeft zich verdiept in verschillende soorten krachttraining en kwam zo in aanraking met de 'kettlebellsport': 'Een kettlebell is een gietijzeren gewicht in de vorm van een kanonskogel met een handvat eraan. De kettlebell wordt al eeuwen gebruikt in Rusland voor allerlei trainingsdoeleinden. Vooral sporters en militairen trainden ermee. Sinds de jaren tachtig wint dit type gewicht en training aan populariteit en heeft het zich ontwikkeld tot een echte sport. Kettlebellsport is een unieke combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en mentaal doorzettingsvermogen'.

Instructeur
Sebastiaan is nu enkele jaren actief in de kettlebellsport en is inmiddels een gecertificeerd kettlebellinstructeur. Omdat hij anderen graag in contact brengt met deze sport heeft hij Bas Gym opgericht. Bij Atlas Fysio worden naast de fysio-fitness al jaren diverse groepslessen gegeven zoals spinning, boksfit, cesarfit en pilates. Voor de donderdagavond zocht Atlas een nieuwe invulling. Toevallig kwamen Joost en Sebastiaan elkaar eerder dit jaar tegen op het Maertensplein. Ze raakten in gesprek en zo ging het balletje rollen met als gevolg dit samenwerkingsverband.

Geïnteresseerd
Voor alle geïnteresseerden organiseren Bas Gym en Atlas Fysio diverse kettlebell- workshops op zaterdag 9 november tussen 13.00 en 17.30 uur bij Atlas Fysio aan de Tolakkerweg 217. Voor meer informatie: email joost@atlasfysio.nl of info@basgym.nl. Tot aan het einde van 2019 kunnen op donderdag van 19.30 tot 20.30 uur gratis proeflessen gevolgd worden. Aan de workshop van 9 november zijn kosten verbonden, uitgezonderd bestaande leden van Atlas Sports.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>