Logo vierklank.nl
Al vanaf zijn zevende jaar maakt Sven van der Berg filmpjes op YouTube
Al vanaf zijn zevende jaar maakt Sven van der Berg filmpjes op YouTube

Sven vlogt een jaar lang voor de MuseumJeugdUniversiteit

Solliciteren om een jaar lang te mogen vloggen voor de MuseumJeugdUniversiteit (MJU). En dan ook nog de juiste kandidaat zijn. Dit overkwam de 11-jarige Sven van der Berg uit De Bilt een paar weken geleden. Inmiddels heeft hij al twee vlogs op de Facebookpagina staan van de MJU.

door Walter Eijndhoven

Het derde filmpje is zelfs al onderweg. Gemaakt in het Sterrenkundig Museum Sonnenborgh in Utrecht. Het lijkt of alles van een leien dakje ging, maar Sven moest wel eerst officieel solliciteren naar de functie. Hij maakte een video in de Hortus Botanicus en stuurde het filmpje op. Tot zijn grote vreugde viel zijn video op tussen de overige kandidaten en werd hij voor één jaar benoemd tot vlogger.

Kindercolleges
'Het komend jaar ga ik veel vloggen over kindercolleges', vertelt Sven. 'Een college is een bijeenkomst voor kinderen van acht tot twaalf jaar, waarbij iedere keer een ander onderwerp wordt besproken'. Een drukke periode breekt aan voor de jonge vlogger, want de kindercolleges worden in verschillende musea gehouden.

Boeren
Al vanaf zijn zevende jaar houdt Sven zich bezig met vloggen. Filmpjes over vakanties of over het boerenprotest in De Bilt, elk onderwerp pakt hij aan. En alles plaatst hij op zijn eigen YouTube-kanaal SVRNY. Sven: 'Ik hoop ooit bekend te worden op YouTube, met veel abonnees. Momenteel heb ik er 88, maar ik hoop natuurlijk op veel meer abonnees, zodat ik iedereen kan laten zien waar de kindercolleges over gaan en dat daarvoor meer interesse ontstaat. Laatst ben ik bij een lezing in Amersfoort geweest van Govert Schilling, een wetenschapsjournalist op het gebied van sterrenkunde. Hij vertelde over een ruimtereis naar Mars. Daar heb ik ook een vlog over gemaakt. Deze is te zien op het YouTube-kanaal'.

KinderJeugdUniversiteit
De MuseumJeugdUniversiteit organiseert kindercolleges met meer dan vijftig musea in Nederland. Ieder voor- en najaar starten deze kindercolleges en geven wetenschappers, onderzoekers en experts antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. Waar zitten de oren van een sprinkhaan? Kan pindakaas kunst zijn? Is Afrikaans voetbal magisch? Alle mogelijke onderwerpen komen aan bod. Wie hierover meer wil weten: www.museumjeugduniversiteit.nl

Meer berichten