Logo vierklank.nl
Hobbybakkers maken taarten voor jarige kinderen.
Hobbybakkers maken taarten voor jarige kinderen.

Taarten bakken voor jarige kinderen

In samenwerking met Voedselbank De Bilt ontwikkelde platform Gebakplaats.nl in augustus een nieuw initiatief voor jarige kinderen van de Voedselbank. Ongeveer 400 gezinnen binnen gemeente De Bilt ontbreekt het aan de middelen om een taart te kopen voor hun jarige kind. Tijd dus om daar iets aan te doen.

door Walter Eijndhoven

Sinds twee maanden werkt het platform Gebakplaats.nl samen met Voedselbank De Bilt. Beide streven een gemeenschappelijk doel na, namelijk een leuke verjaardag met taart voor kinderen. Daarom sloegen beide organisaties in augustus de handen ineen en startten dit initiatief. 'Ook kinderen uit gezinnen die in armoede leven hebben recht op een mooie verjaardagstaart', vertelt Teun Kortekaas, mede-oprichter van Gebakplaats.nl. 'Om deze reden is ons Platform een samenwerking aangegaan met de Voedselbank om zoveel mogelijk kinderen onder twaalf jaar te kunnen verrassen met een gratis taart op hun verjaardag. In verband met de privacywetgeving hebben wij geen direct contact met de afnemer. Dat is een taak van de Voedselbank'.

Heel Holland Bakt
Het Platform Gebakplaats.nl heeft momenteel de beschikking over 250 hobbybakkers. Dit zijn particulieren die het leuk vinden om taarten te bakken. 'Zo is het bij ons thuis ook begonnen', legt Teun uit. 'Mijn moeder houdt erg van taarten bakken, veel taarten verdwenen in de diepvries en zij keek vaak naar programma's als 'Heel Holland Bakt'. Nu staat zij ook ingeschreven als hobbybakker'.

Als een kind jarig is, krijgt Gebakplaats.nl via de Voedselbank opdracht een taart te bakken. Het Platform zoekt een hobbybakker en deze levert de taart uiteindelijk aan de jarige. Teun: 'De hobbybakker ziet dus een blij kind. En daar gaat het ons om. Wat is mooier dan een blij kind?'.

Voedselbank

Begin 2019 richtten Teun Kortekaas en Berend de Wild Gebakplaats.nl op. Hobbybakkers uit heel Nederland kunnen zich aanmelden als hobbybakker. Inmiddels zijn er ongeveer 250 van hen aangesloten bij het Platform. In de loop van dit jaar ontstond het idee om een goed doel te koppelen aan Gebakplaats. Dit werd de Voedselbank. Als dit initiatief goed loopt, hoopt Kortekaas ook andere voedselbanken in de regio te benaderen. Hiervoor zijn natuurlijk nog meer hobbybakkers nodig. Daarom deze oproep: iedereen die het leuk vindt taarten te bakken, kan zich aanmelden bij Gebakplaats.nl als 'Hobbybakker voor een jarig kind'. Voor meer informatie: www.gebakplaats.nl/minima

Meer berichten