Logo vierklank.nl
Jan en Klarinda Mons van Supermarkt Spar Mons overhandigden begin februari jl. een cheque van 350 euro aan voorzitter Jan Maurits de Beij van de stichting Hartslag De Bilt; gedurende enkele maanden konden de klanten van Spar Mons hun lege flessen inleveren en het statiegeld doneren aan de stichting.
Jan en Klarinda Mons van Supermarkt Spar Mons overhandigden begin februari jl. een cheque van 350 euro aan voorzitter Jan Maurits de Beij van de stichting Hartslag De Bilt; gedurende enkele maanden konden de klanten van Spar Mons hun lege flessen inleveren en het statiegeld doneren aan de stichting.

Opening nieuw pand Spar

Na een tijdelijke verbouwing opent burgemeester Sjoerd Potters op woensdag 30 oktober het vernieuwde pand van Spar Mons aan de Bilderdijklaan 106 in Bilthoven. De nieuwe Spar beschikt over meer winkelruimte en klanten kunnen in de koffiehoek terecht voor koffie/thee en een onderling praatje.

door Walter Eijndhoven

'Na twintig jaar groeide onze winkel uit haar jasje', vertelt Jan Mons, eigenaar van de Spar in het 'Kleine Dorp' in Bilthoven-Noord. 'Wij zitten hier alweer sinds 2000. Toentertijd was de omzet van onze winkel erg laag, maar gelukkig hebben wij sindsdien de weg omhoog gevonden. Met de huidige verbouwing van 160 m2, waarvan 120 vierkante meter voor winkelverkoop, hopen wij onze klanten nog meer tegemoet te komen'.

Band
De winkel biedt niet alleen meer verkoopruimte voor haar producten. 'Nee, zeker niet', legt Mons uit. 'In al die jaren ontstond een persoonlijke band met de buurtbewoners. Zodoende signaleren wij al snel hoe iemand in haar/zijn vel zit en kunnen wij daarop inspringen met hulp en/of advies. Wij hebben echt een maatschappelijke functie in de wijk'.

Ouderen
De wijk telt veel ouderen en eenzaamheid is ook hier geen onbekende. Mons: 'Je moet weten, veel wijkbewoners zijn hoogopgeleid en wonen in grote, alleenstaande villa's. Meestal zijn de kinderen ook hoogopgeleid en die vliegen uit, naar alle delen van de wereld. Als echtgenoot of echtgenote uiteindelijk overlijdt, blijft de langstlevende vaak alleen achter. Daarom proberen wij, samen met de gemeente, iets te betekenen voor hulpbehoevende ouderen in onze wijk. Hierover zijn wij in gesprek met de gemeente en De Bilthuijsen'.

Dinsdag
Dit is nog niet alles. De Spar heeft nog meer in petto. Iedere dinsdag kunnen wijkbewoners voortaan terecht met vragen op velerlei gebied. Mons: 'Eén keer in de maand kunnen mensen terecht met vragen over Alzheimer/ Dementie of vragen stellen aan de gebiedsmakelaar. De wijkagent heeft hier zijn plek voor vragen vanuit de wijk en ook Dutchnet is hier aanwezig voor vragen over de pc. Iedere dinsdag is hier dus wel iets te doen'.

Vers
Naast het vervullen van een maatschappelijke functie en het aanbieden van diverse diensten op dinsdag, wil de Spar meer doen in 'vers'. 'In Bilthoven-Noord hebben bewoners vaak hun kantoor aan huis', geeft Mons aan. 'Hoe fijn is het niet dan een winkel om de hoek te hebben die allerlei verse producten aanbiedt voor eventuele bezoekers? Tussen de vergaderingen door? En volgend jaar starten wij ook met de verkoop van pizza's. Natuurlijk gaan wij ook door met onze gebruikelijke service, waaronder het postkantoor. Kortom, de Spar is in beweging'.

Meer berichten