Logo vierklank.nl
Dat wil ik effe kwijt.....

Dat wil ik 'effe' kwijt…

De heer Gerards - mede namens buurtbewoners - beklaagt zich in De Vierklank van 22 oktober over de kwaliteit van het groenonderhoud, dat Biga Groep voor de gemeente De Bilt verricht in Maartensdijk.

Omdat ik bekend ben met (mensen, die bij) de Biga Groep (werken) heb ik eens navraag gedaan wat nu de situatie is: 'Het groenonderhoud wordt sinds een jaar of 4 door de Biga Groep in opdracht van de gemeente De Bilt uitgevoerd volgens de eisen die de gemeente stelt. Sinds Biga Groep het werk uitvoert wordt er regelmatiger gesnoeid. Mij is verteld dat incidenteel inderdaad de hagenknipmachine wordt ingezet voor het scheren van de groenstrook om uitzichthoeken te verlagen omwille van de verkeersveiligheid. Dit speelt o.a. ook bij de Melkweg/Dierenriem'.

Biga groep helpt mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt aan werk en leiden mensen op om het werk, dat ze uitvoeren vakkundig te kunnen doen; juist ook in het groenonderhoud. Van ontbreken van vakkundigheid, het uitblinken in het verminken van beplanting kan m.i. geen sprake zijn. Als het groenonderhoud in strijd lijkt met de motie 'Biodiversiteit' zoals de heer Gerards aangeeft lijkt het mij verstandig, dat hij zich richt tot de gemeente, zodat de gemeente haar opdrachten voor groenonderhoud in lijn met deze motie kan uitzetten.

Zijn pijlen richten op Biga Groep vind ik te kort door de bocht. Als Biga Groep m.i. ergens in uitblinkt is het om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

Peter Janssen, Maartensdijk

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>