Twee burgemeesters onderweg met de kraam van Hessenhof 9 naar Hessenweg 168.
Twee burgemeesters onderweg met de kraam van Hessenhof 9 naar Hessenweg 168.

Wereldwinkel is verhuisd

Algemeen

door Henk van de Bunt

Wereldwinkel De Bilt is na 18 jaar verhuisd van Hessenhof nr. 9 naar Hessenweg 168 (het voormalige pand van Bouwman Boeken) in De Bilt. Of eigenlijk weer een beetje terug van weggeweest; voor het nieuwe pand aan de Hessenweg stond de Wereldwinkel tot oktober 2001 elke zaterdag met een kraam voor de deur.

In de winkel aan de Hessenweg is veel meer ruimte voor een gevarieerd assortiment van producten uit de fair-trade handel en voor andere duurzame producten. Bovendien zal het in de toekomst ook mogelijk zijn om informatie over en activiteiten van andere duurzame organisaties in deze gemeente in het kader van de Global Goals campagne te laten zien. Met die campagne wordt wereldwijd gewerkt aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN om de grote problemen in de wereld - zoals armoede, ongelijkheid, discriminatie, oneerlijke handel, klimaatverandering - aan te pakken en een werkelijk duurzame ontwikkeling te bereiken. Op de website www.duurzaamdebilt.nl is daarover meer informatie te vinden.

Koor
Burgemeester Potters opende zaterdag 26 oktober (tevens het begin van de Fairtrade Week) de nieuwe winkel, samen met Kinderburgemeester Carmen Braak. Valsch en Gemeen luisterde de feestelijke verhuizing op met een concert in meerdere delen. Eerst werd met een kort optreden aan de Hessenhof afscheid van het oude pand genomen om vervolgens de medewerkers van de Wereldwinkel al zingend naar de nieuwe locatie op de Hessenweg te begeleiden, waar nog een paar nummers volgden. Het was een feestelijk optreden in de eigen thuisbasis De Bilt en een prima gelegenheid om (hernieuwd) kennis te maken met - volgens velen - dit leuke koor van De Bilt.

Overblijfsel
De opening van de kinderhoek in de nieuwe winkel werd door kinderburgemeester Carmen verricht, waarbij zij werd geassisteerd door Truus te Pas van de Wereldwinkel. De kinderhoek met sprookjesachtige illustratie is een overblijfsel uit de tijd van boekwinkel Bouwman en is geschilderd door kinderboekenschrijfster/illustrator Charlotte Dematons.

Medewerkers van de Wereldwinkel en de vele belangstellenden worden al zingend naar de nieuwe locatie op de Hessenweg begeleid.
Het nieuwe onderkomen aan de Hessenweg wordt de gehele dag goed bezocht, ook nadat Valsch en Gemeen (daar) was uitgezongen.
!