Logo vierklank.nl
AZM tijdens de SamenLoop voor Hoop-actie bij Jagtlust te Bilthoven.
AZM tijdens de SamenLoop voor Hoop-actie bij Jagtlust te Bilthoven.

Jubileumconcert van Algemeen Zangkoor Maartensdijk

Zondag 17 november geeft AZM een jubileumconcert in de St. Maartenskerk aan de Nachtegaallaan in Maartensdijk. Het koor bestaat dit jaar 50 jaar. Het programma van die middag is een compilatie van klassieke en populaire liederen die in de afgelopen 50 jaar zijn gezongen.

In maart 1969 is het Algemeen Zangkoor Maartensdijk opgericht. Het koor heeft in de afgelopen 50 jaar een rijke historie opgebouwd van prachtige concerten en heeft inmiddels een belangrijke plaats verworven in het culturele leven van de gemeente De Bilt. Deze zomer zong het koor ook bij 'SamenLoop voor Hoop' bij Jagtlust ter ondersteuning van deze inzamelingsactie voor het KWF. Voor het jubileumconcert is expliciet gekozen voor uitvoering in 'geboorteplaats' Maartensdijk.

Memory
Het jubileumconcert opent met het Gloria van Vivaldi, waarna traditionele volksmuziek en verschillende populaire musicalstukken waaronder Memory uit de musical 'Cats' vertolkt worden. De begeleiding bestaat uit het ensemble van NASKA (Nationaal Symfonisch Kamerorkest) aangevuld met Mirjam van der Veen (pianist van AZM). Het concert staat onder leiding van dirigent Stephan Pas.

Receptie
De St. Maartenskerk is geopend vanaf 14.30 uur. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via website: www.zangkoorkaartensdijk.nl, bij Primera in Maartensdijk aan het Maertensplein en in Bilthoven bij de Bilthovense Boekhandel, Julianalaan 1. Na afloop van het concert is er een receptie in ontmoetingscentrum De Mantel, naast de St. Maartenskerk.

Meer berichten