Kerstbomenactie bij Lions Club Bilthoven 2000

Algemeen

In de bedrijfsruimte achter het huis van Wil en Theo Voorveld aan de Spoorlaan in Bilthoven wordt de komende weken hard gewerkt om 500 kerstboompjes van 90 cm hoog van lichtjes en kaarsvetsterren met lint te voorzien.

De kaarsvetsterren zijn handgemaakt en worden in de boom bevestigd met mooie witte transparante linten. De sterren worden vervaardigd door cliënten van Abrona in de eigen kaarsenmakerij. Deze begint al in januari met het maken van de sterren. Er gaan 27 sterren in iedere boom, in totaal zijn er dus een kleine 15.000 sterren nodig. De leerlingen van de Aeres Mavo hielpen de afgelopen jaren met het versieren van de bomen en doen dat dit jaar ook weer, samen met de Lionsleden en hun vriendinnen.

Opbrengst
Dit jaar gaat de opbrengst van deze kerstbomenactie naar het Mauritshuys in De Bilt en de Prinses Maxima Manege in Den Dolder. Het Mauritshuys is een uniek project dat tijdelijke gespecialiseerde zorg biedt aan mensen met ALS. Dit om henzelf en hun naasten te ontzorgen, de kans te geven om de gevolgen van een progressief dodelijke ziekte op een rij te zetten en ook om gewoon even tot rust te komen. Het Mauritshuys gaat jaarlijks plaats bieden aan 20 tot 30 patiënten en zal tevens bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar balanszorg in het ALS-traject. De Prinses Maxima Manege biedt hippische activiteiten aan mensen met en zonder beperking om vooruitgang te bevorderen in hun welzijn en maatschappelijke mogelijkheden.

Bestellen
Een klein deel van de boompjes kan thuisbezorgd worden bij ouderen die zelf geen vervoer hebben om het boompje te komen halen. Bestellen kan via lionskerstbomen@gmail.com of telefonisch via 06 19496318. Ophalen kan op vrijdag 13 december tussen 15.00 en 18.00 uur en zaterdag 14 december van 12.00 tot 15.00 uur.       (Gabrielle Dijkman)