Ruime overwinning voor DOS

Zaterdag bij de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie 2019-20120 scheen een herfstzonnetje en was het aangenaam, ook al blies de wind met windkracht 5 over het veld in Dronten. DOS liet duidelijk zien dat zij terecht op de tweede plek staat en won ruim van hekkensluiter ASVD.

Deze laatste speelronde voor de zaalcompetitie was de eerste returnwedstijd van de veldcompetitie. Thuis in Westbroek was DOS ook al de sterkste, maar liet het toen na om tegenstander ASVD met een grote nederlaag naar huis te sturen. Zaterdag in Dronten was dat anders en werd het verschil wel uitgedrukt in doelpunten. Via 0-2 en 1-4 liep DOS uit naar 2-7. ASVD speelde de eerste helft nog enigszins met wind in de rug, maar kreeg weinig ruimte van de Westbroekers om tot scoren te komen. DOS speelde met zelfvertrouwen en creëerde veel schotkansen. Doordat ook de afvang goed was verzorgd werd de voorsprong naar een ruime marge van 3-11 halverwege vergroot.

Na rust waren de Westbroekers minder alert in de verdediging. ASVD kon zo een aantal van haar bekende wegtrekballen in de korfzone scoren. Aanvallend bleef DOS gewoon goed spelen. Met veel variatie en scorend over veel schijven. Het verschil van acht doelpunten bleef lang op het scorebord staan. Het lukte ASVD niet om dichterbij te komen ondanks alle energie die men er in stak. Het laatste kwartier was de pijp leeg en bij 9-18 ging alleen DOS nog vol gas door. Met een duidelijke 11-23 overwinning sluit DOS de eerste helft van de veldcompetitie goed af met een tweede plek op de ranglijst. Belangrijk is dat er progressie in het spel van de Westbroekers zit. Lachende gezichten dan ook na afloop van de wedstrijd.

DOS gaat zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie, die start op zaterdag 23 november met een uitwedstrijd tegen AVO in Assen.