Weer net geen punten voor FC De Bilt

De zondag-tak van AFC behoort tot de beste amateurclubs van ons land en ook hun zaterdag 1 komt al vele jaren uit in de eerste klasse of de hoofdklasse. FC De Bilt kan dit seizoen goed meekomen in de wedstrijden, maar na 90 minuten valt het resultaat vaak tegen.

AFC benutte de eerste kans waardoor al na zeven minuten de 1-0 op het scorebord stond. En in minuut 13 werd het zelfs 2-0. In de eerste helft kreeg FC De Bilt weinig echte kansen, alhoewel Marcel Melissen en Mano Bakkenes beiden een redelijke mogelijkheid hadden om de aansluitingstreffer te scoren.

Na rust was het Marcel, die met een slimme steekbal Milan Hoeffnagel in kansrijke positie bracht. Milan rondde vervolgens prima af en met nog een half uur te spelen, was de stand 2-1 en alles nog mogelijk. Daarna scoorde AFC en bracht Koen van de Dijk in de 75e minuut toch weer de spanning terug in de wedstrijd: 3-2. Net zoals vorige week was de gelijkmaker zeker verdiend geweest, maar ook nu gingen er geen punten mee naar De Bilt.

De volgende twee zaterdagen speelt FC De Bilt thuis; zaterdag 2 november komt het Amsterdamse WV-HEDW op bezoek..