Logo vierklank.nl
Anne Brommersma tijdens de openingsspeech.
Anne Brommersma tijdens de openingsspeech.
Algemeen

Voedselbank De Bilt gaat door als Winkel

Vrijdag 18 oktober werd door wethouder Anne Brommersma en de voorzitter van de Voedselbank De Bilt Jolanda van Hulst de nieuwe Voedselbankwinkel geopend.

De wethouder meldde vol lof te zijn over de stap van traditionele Voedselbank naar winkelformule. Sommige gasten schrokken, toen de wethouder de aantallen dorpsgenoten noemde die gebruik maken van de Voedselbank; namelijk 105 afnemers (gezinnen) dat zijn ongeveer 280 personen. Dankzij goede relaties met leveranciers en sponsoren en dankzij gulle dorpsgenoten is er telkens voldoende voedsel.

Keuze
Namens de Voedselbank vertelde Jolanda van Hulst blij te zijn, dat de afnemers nu meer keuzevrijheid hebben. Ze bedankte alle vrijwilligers, met name de mensen van de winkelwerkgroep die maandenlang vele uren hebben gestoken in de voorbereiding. In de nieuwe winkel, nog steeds in het Sociaal Warenhuis aan de Molenkamp in de Bilt, lopen afnemers voortaan met een winkelwagentje langs de schappen. Een gastvrouw geeft uitleg en kaartjes op de schappen geven aan hoeveel de afnemer kan meenemen. Zo krijgt een afnemer met een groot gezin meer producten, dan een afnemer die komt voor één of twee personen, waardoor voedsel nog steeds zo eerlijk mogelijk verdeeld wordt.

Kassa
Een reactie van een afnemer: 'Superleuk gedaan, was wel even wennen, maar wel heel leuk'. Overigens wijkt deze winkel af van andere winkels; er is namelijk geen kassa.          (Lucy Duindam)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>