Hond en baas rusten even uit.
Hond en baas rusten even uit.

Clubavond met foto's van De Kunstmarkt

Algemeen

De laatste clubavond van de FCB stond geheel in het teken van de Kunstmarkt van september in De Bilt. Bezoekers van deze markt die zich hadden laten portretteren en degenen, die deze dag hadden meegedaan aan de workshop natuur- of straatfotografie, waren voor deze avond uitgenodigd.

Er waren heel veel foto's die op deze avond werden besproken. Voor de pauze werden alle portretfoto's getoond; gemaakt door de clubleden Wim Kastelijn, Rob Moget, Wim Westland en Joke Man. Het waren mooie, vrolijke en soms ook vertederende foto's, in totaal maar liefst 43. Iedereen was blij met zijn of haar foto, die door de fotoclub was afgedrukt en na afloop ook nog eens mee naar huis genomen mochten worden.

Workshops
Na de pauze werd met belangstelling gekeken naar de foto's die tijdens de workshops waren gemaakt. Onder leiding van Jeroen Bögemann ging de workshop straatfotografie op weg door het park waar de kunstmarkt werd gehouden. Daar leerde Leon Bongers hoe je op een pakkende manier het straatbeeld, of in dit geval het parkbeeld fotografeert. Met als resultaat de foto van de hond die net als zijn baasje even uitrust.

Instelling
Onder de bezielende leiding van de clubleden Ruud Feleus en Hans van Genderen gingen geïnteresseerde bezoekers van de kunstmarkt gewapend met hun eigen fototoestel het park in. Zo leerde onder andere Francine Weerdesteijn met welke instelling van je camera je het beste resultaat kunt behalen bij het fotograferen in de natuur: 'Ik heb er zoveel van geleerd, dat ik meteen de smaak te pakken had. De rest van het weekend heb ik in mijn tuin doorgebracht, staand, knielend of zelfs liggend. En ik ben heel blij met het resultaat'.

Visie
Maandag 28 oktober stellen 4 nieuwe leden van de fotoclub zich voor in de serie 'Han Baartmans Vierluik'. Ieder zal met tien foto's zijn of haar visie over fotografie tonen. Voor de clubleden een leuke manier om de nieuwe leden nader te leren kennen. De avond wordt maandagavond gehouden in zalencentrum HF Witte, aanvang 20.00 uur.    (Jeannette Kok)