Logo vierklank.nl
Monica Beckers (l) Marleen Steenbeek bij de AED bij de achteringang van Zilt en Zoet.
Monica Beckers (l) Marleen Steenbeek bij de AED bij de achteringang van Zilt en Zoet.

Derde AED in Maartensdijk

door Kees Diepeveen

Het enthousiasme en doorzettingsvermogen van Marleen Steenbeek uit Maartensdijk heeft er toe geleid dat ook voor de omgeving Tuinlaan, Bantamlaan, Dorpsweg in Maartensdijk een AED 24 uur per dag beschikbaar is. De AED is geplaatst bij de achteringang van restaurant Zilt en Zoet aan de Dorpsweg.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Veelal kunnen burgerhulpverleners snel ter plekke zijn en starten met reanimeren tot er professionele hulp komt.

Buurtactie
Marleen Steenbeek hoorde op haar werk, dat een collega een buurtactie was gestart om een AED te kunnen plaatsen. Dat bracht Marleen op het idee om dit voorbeeld te volgen juist voor het deel van Maartensdijk dat erg ver af ligt van het Maertensplein en De Vierstee; de huidige locaties van een AED in Maartensdijk. Na onder meer informatie te hebben ingewonnen bij de Stichting Hartslag De Bilt is Marleen aan de slag gegaan. 'Ik ben gaan folderen in de omgeving en dat bleek heel effectief. Vrij snel waren de financiën beschikbaar om een AED aan te kunnen schaffen'.  

Enthousiast
Restaurant Zilt en Zoet is een bekende locatie in Maartensdijk en is daardoor een geschikte plek voor de AED. Monica Beckers, die samen met man Rob het succesvolle restaurant runt: 'Wij waren gelijk enthousiast toen Marleen ons vroeg of de AED hier mocht worden opgehangen. Het is belangrijk dat er ook binnen Maartensdijk een dekkend netwerk van AED's beschikbaar is. Wij hebben dan ook niet getwijfeld toen ons de vraag werd gesteld'.

Cursus
Omdat er nog niet voldoende burgerhulpverleners zijn die met de AED kunnen reanimeren gaat Marleen zich nu inzetten voor het organiseren van een cursus reanimeren in Maartensdijk. Belangstellenden kunnen zich al aanmelden via info@restaurantziltenzoet.nl. Voor algemene informatie over reanimeren zie ook www.hartslagdebilt.nl.

Meer berichten