Logo vierklank.nl

De Mantelzorgwaardering

Vanaf 11 november wordt de Mantelzorgwaardering 2019 weer uitgereikt aan alle mantelzorgers die 8 uur per week en langer dan drie maanden voor hun naasten zorgen.

Mantelzorgers uit alle kernen van gemeente De Bilt zijn op maandag 11 november van 16.00 tot 18.00 uur welkom in de Mathildezaal van het gemeentehuis (Soestdijkseweg 173, Bilthoven) voor de uitreiking. Wethouder Anne Brommersma zal de mantelzorgers ontvangen en bedanken voor de zorg aan hun naasten in een bijeenkomst met een hapje/drankje en livemuziek van De Borrelmeisjes. Iedereen krijgt na afloop de cadeaubonnen mee naar huis.

Vanzelfsprekend
In de gemeente De Bilt zijn er inmiddels meer dan 800 mantelzorgers geregistreerd; mogelijk zijn er veel, want uit onderzoek blijkt dat één op de vijf Nederlanders mantelzorger is. De zorg die men aan naasten geeft, wordt vaak heel gewoon gevonden: 'het hoort bij de rol van vader, moeder, partner, kind of betrokkene'. Mantelzorg hoort bij het leven, maar is niet vanzelfsprekend.

Waardering
Gemeente De Bilt waardeert de inzet van mantelzorgers en biedt daarom de Mantelzorgwaardering aan. In 2019 bestaat deze waardering opnieuw uit bonnen ter waarde van 50 euro, te besteden bij aangesloten lokale winkeliers in de gemeente De Bilt. Reeds aangemelde mantelzorgers ontvangen in november de bonnen thuisgestuurd.

Nieuw dit jaar is de aandacht voor jonge mantelzorgers: kinderen en jongeren tot 18 jaar die opgroeien in een gezin met zorg voor een ouder of een broer/zus. Zij krijgen een Bol.com cadeaubon ter waarde van 25 euro.

Hoe werkt de Mantelzorgwaardering?
· Men komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering van de gemeente De Bilt als degene waaraan men zorg verleent woont in gemeente De Bilt.

· Iedere mantelzorger kan de mantelzorgwaardering één keer per jaar ontvangen.

· Meerdere mantelzorgers (maximaal drie) rondom dezelfde persoon komen ieder afzonderlijk voor de waardering in aanmerking.

· Aanmelden kan via www.mensdebilt.nl. Men kan het aanmeldformulier ook telefonisch of per mail opvragen bij het Steunpunt Mantelzorg De Bilt. Na aanmelding ontvangt men per mail een bevestiging en vrijblijvend informatie van het Steunpunt Mantelzorg.

· Wie al is aangemeld als mantelzorger hoeft dit niet opnieuw te doen. Men ontvangt een e-mail voor de bevestiging van de gegevens. Aanvragen kan tot en met 31 december 2019 en besteden kan tot en met 31 maart 2020.

· Aanmelden kan via mantelzorg@mensdebilt.nl

Meer berichten