Logo vierklank.nl
Ontmoeting in Disneyland Parijs.
Ontmoeting in Disneyland Parijs.

Samen Verder geniet in Disneyland

door Marijke Drieenhuizen

Sportstichting Samen Verder bestaat 30 jaar. Wekelijks bewegen sporters met een verstandelijke beperking op zaterdag in het zwembad en op donderdag in de sportzaal in het Lichtruim. Daarnaast worden nog tal van activiteiten georganiseerd, zoals b.v. de avondvierdaagse, het jaarlijkse uitje en de kerstbingo .

De Sportstichting Samen Verder verzorgt zaalsport en zwemmen met hulp van veel vrijwilligers. Door middel van aangepaste programma's en vaak ook specifieke begeleiding kunnen de sporters vrij en onbevangen bewegen. De sporters betalen een jaarlijkse contributie. De stichting is verder voor een groot deel afhankelijk van subsidies en giften. Door de enthousiaste bestuursleden en de vrijwilligers lukt het steeds weer om voldoende geld bijeen te krijgen.

Max
Een 30-jarig bestaan moet natuurlijk gevierd worden. Via via werd Jan Slagter van Omroep MAX gepolst om kaartjes voor het muziekfestival -Maak de droom waar- te regelen. Men had daar echter nog iets anders in de aanbieding voor Samen Verder: met z'n allen naar Disneyland Parijs. Hoe kan je een jubileum beter vieren. Vorige week dinsdag vertrokken 21 sporters en 19 vrijwilligers naar Parijs. De reis werd aangeboden door de Stichting voor Geestelijk en Maatschappelijk Welzijn Gehandicapten Nederland (SWGN). Een stichting die via donaties geld genereert om mooie projecten te organiseren. Alles was door hen geregeld: de bus, de entreekaartjes, de overnachtingen en zelfs het eten.

Disneyland Parijs
Na veel voorbereidingen vooraf door het bestuur van Samen Verder vertrok een mooie bus vorige week dinsdag naar Disney's Davy Crockett Ranch. De huisjes waren vooraf ingedeeld en iedereen ging na een gezellige reis snel naar het eigen onderkomen. De bedden waren opgemaakt en de koelkast gevuld. Een fijne manier om een vakantie te beginnen. Vol verwachting ging iedereen op tijd slapen. De volgende ochtend samen ontbijten en om 9.00 uur vertrok de bus naar Disneyland. Groot, groter en groots, het prachtige Disneyhotel, Main Street met zijn winkeltjes en restaurants met af en toe een rondlopende Mickey, Goofy of Pinokkio. Eén groot feest. Dasha en Crista wilden daarna graag de meest enge attracties opzoeken, veel anderen bezochten liever de mooie draaimolen, gingen met bootjes langs bewegende poppen uit diverse landen of in één van de andere leuke activiteiten. Danny's wens kwam uit, zijn intentie was zoveel mogelijk Disney figuren vastleggen op camera. De begeleiders bewogen mee met de sporters. Moe en zeer voldaan werd tegen zessen de bus weer opgezocht. De begeleiders maakten in de verschillende huisjes het aanwezige avondeten klaar en genoten van het meegenomen fruit gesponsord door De Koopman van de Hessenweg in De Bilt waarna voor velen het kaarsje snel uit ging.

Studio's Park
De volgende ochtend kwam iedereen weer vroeg het bed uit om rond half negen te vertrekken naar de Walt Disney Studio's. Eerst ging de hele groep naar de 4D-ervaring in de Disney Ratatouille attractie. De muis Rémy en zijn vrienden moesten rennen voor de boze Chef door Gusteau's beroemde Parijse restaurant. De bezoekers werden zo groot als de muizen en na een wat wilde rit stonden ze vol nieuwe indrukken buiten. Vervolgens zocht iedereen met de eigen groepjes die activiteiten op die de sporters wilde bezoeken met natuurlijk ook voldoende tijd om in één van de vele winkeltjes mooie souvenirs te kopen. De groep vrijwilligers, waaronder vast personeel van Zideris en Reinaerde die onbetaald en met inlevering van vrije dagen meegingen, werden de mooiste cadeaus gekocht. Rond twaalf uur vertrok de bus richting Bilthoven met nog wel een fijne tussenstop bij de McDonalds. Geen onvertogen woord, enthousiaste sporters, lieve vrijwilligers en een niet moe te krijgen bestuur: over deze fantastische reis gaat nog lang gepraat worden.

Meer berichten