Met ingang van 2018 is de time-out geïntroduceerd; beide teams mogen ieder 2 time-outs per wedstrijd aanvragen. Een time-out duurt 1 minuut.

DOS wint lastige uitwedstrijd

Tegen middenmoter Antilopen wilde DOS een vervolg geven aan de goede prestatie van vorige week. De twee punten gingen na een moeizame start van de wedstrijd mee terug naar Westbroek.

DOS speelde in het begin van de wedstrijd aanvallend in een te laag tempo, waardoor de spelers moeite hadden elkaar goed te vinden en aan te spelen. Antilopen speelde met veel fysiek vermogen en maakte veel overtredingen, wat ook het tempo uit de wedstrijd haalde.

Het lukte DOS in het eerste kwartier onvoldoende om in haar eigen spel en ritme te komen en zij ging teveel mee in het spel van de tegenstander. Coach Maarten van Brenk had een time out en een wissel nodig om zijn ploeg op het goede spoor te zetten. Vanaf dat moment was er meer beweging en was ook de passing beter verzorgd. Ook verdedigend werd er meer druk gegeven, waardoor DOS de bovenliggende partij werd. De 8-5 achterstand werd nog voor rust binnen tien minuten omgebogen naar een 8-10 voorsprong halverwege.

Na rust gingen de Westbroekers door op de ingeslagen weg. Antilopen kwam bij 11-12 nog eenmaal dichtbij DOS. Een versnelling van DOS was voldoende om de wedstrijd definitief te beslissen. DOS liep makkelijk uit naar een 11-18 voorsprong en de spanning was uit de wedstrijd. Antilopen was moegestreden en niet bij machte nog iets terug te doen. Coach Van Brenk wisselde nog wat spelers uit het tweede team en DOS speelde de wedstrijd eenvoudig uit naar een 16-20 overwinning. Mooi was dat alle basisspelers deze wedstrijd scoorden. Hierdoor wordt DOS een steeds lastiger ploeg om te verslaan en handhaaft haar positie als tweede op de ranglijst.

De laatste veldwedstrijd uit de eerste veldperiode speelt DOS uit tegen ASVD. De wedstrijd in Dronten begint om 15.30 uur.