De uitstekend keepende Boris doet er alles aan om zijn goal schoon te houden. (foto Nanne de Vries)

SVM deelt de punten met EDO

Zaterdag speelde SVM tegen het Utrechtse EDO aan de Manitobadreef; een ploeg die evenals de Maartensdijkers zich bovenin de ranglijst manifesteert.

Vanaf de aftrap is het allemaal EDO wat de klok slaat en aan de bal is. In de eerste zeven minuten moet doelman Boris van 't Land al tweemaal redden om niet op achterstand te komen. In de 12e minuut tast de gehele verdediging van SVM mis en is het dan toch zover (1-0). In de 15e minuut is het slordig en onnodig balverlies aan de Maartensdijkse kant, dat tot de 2-0 leidt. In de 21e minuut incasseert Mike de Kok een gele kaart voor 'een sliding van achteren'. In minuut 28 hebben de bezoekers een eerste redelijke kans de achterstand te verkleinen. In de 43e minuut vergroot EDO haar voorsprong tot 3-0. Maar dan gaat Wessel Schuller zich er mee bemoeien; in de 44ste minuut verkleint een afstandsschot in de linker bovenhoek de score naar 3-1.

Anders
De tweede helft komt Chester Kemp (voor Bouti) en een compleet ander voetballend SVM uit de kleedkamer. Met een versterkt middenveld pakt SVM nu EDO veel eerder aan, hetgeen ook leidt tot diverse kansen voor de gasten uit Maartensdijk. Opeens lijkt het een andere wedstrijd. In de 57e minuut lijkt SVM de aansluittreffer te maken, maar op advies van een van de assistent-scheidsrechters kent de referee van dienst deze niet toe. In de 59e minuut kopt Wessel Schuller de 3-2 binnen na een voorzet van Roy Wijman. In de 73ste minuut gaat Coen Swart eruit en Frank van Brenk valt in en in de 80ste minuut valt zelfs de gelijkmaker (3-3) van Mike de Kok. Ook EDO maakt nog een doelpunt, dat vanwege een vermeende overtreding geen genade vindt in de ogen van de scheidsrechter. SVM neemt alsnog een punt mee naar Maartensdijk en het superieure Elinkwijk blijft eerste met vijf punten voorsprong en is de lachende derde na deze gelijk-geëindigde ontmoeting.

A.s. zaterdag komt het Utrechtse VVJ op bezoek.