Logo vierklank.nl
De nieuwe helden van SVM.
De nieuwe helden van SVM.

Nieuwe voetbalsterren van SVM

door Henk van de Bunt

Ze luisteren naar de namen Julian, Guus, Sam, Vince, Sarah, Vigo, Casper en Lucas. En ze zijn nog geen twee turven hoog. Toch lopen ze al in de mooiste shirtjes van Real Madrid, Barcelona, FC Utrecht en Ajax. En ook dromen ze al van onvergetelijke avonturen met de bal.

Ze zijn soms nog maar net vijf jaar en draaien door de week mee in groep 2 van één van de basisscholen van Maartensdijk. Het zijn de sterren van de toekomst die als kabouters hun eerste trainingen krijgen op het voetbalveld aan de Dierenriem in Maartensdijk.

Dartelen
Zaterdagochtend om 9.00 uur is de belangrijkste tijd van de week, want dan mogen ze dartelen, spelen, schieten, scoren en tikkertje doen. Want dat is voetbal bij SVM voor kinderen van vijf of zes jaar. Het gaat niet om de prestatie, het draait allemaal om het plezier en om de ontdekking, dat je in sport beter kunt worden door te leren van elkaar. Zo is dat vroege tijdstip in het weekend een leerschool voor hun leven: samen ben je sterker.

Ze worden begeleid en getraind door Marc Hegeman (oud-eerste elftal) en Leo Fijen (liefhebber en grootvader). Samen beleven ze veel plezier aan dit uur en samen nodigen ze andere kinderen uit: kom op zaterdagochtend naar SVM en doe mee. Meisjes en jongens, want iedereen telt mee en in iedereen schuilt een nieuwe voetbalster.

Meer berichten