De uitreiking aan Joanne Ronhaar, Willy Douma en Maaike Noorlander van Biltsheerlijk.
De uitreiking aan Joanne Ronhaar, Willy Douma en Maaike Noorlander van Biltsheerlijk.

Biltsheerlijk ontvangt het Groene Lintje 2019

Algemeen

Uit handen van GroenLinks-fractievoorzitter Henk Zandvliet ontving de Stichting Biltsheerlijk op 11 oktober het Groene Lintje 2019 aan het begin van de Biltse Streekmarkt; ditmaal deel uitmakend van de Week van de Duurzaamheid.

Biltsheerlijk zet zich in voor het vergroten van de beschikbaarheid van in de eigen omgeving geproduceerd gezond en milieuvriendelijk voedsel voor iedereen. Daartoe heeft de stichting onder meer een aantal fietsroutes langs lokale producenten ontwikkeld. Ook is Biltsheerlijk de initiatiefnemer van zowel de streekmarkt als het Plukdoolhof bij kinderboerderij De Schaapskooi.

Waardering
Het Groene Lintje is een initiatief van de lokale afdeling van GroenLinks en is bedoeld als een blijk van waardering voor een bijzondere inzet voor een duurzame Biltse samenleving. Naast Biltsheerlijk waren dit jaar nog anderen genomineerd: het RecycleLAB dat werkt aan het ontwikkelen van mode en design op basis van het (her-)gebruik van restmaterialen en Tuinderij Eyckenstein (achter Dorpsweg 264 in Maartensdijk), waar al meer dan tien jaar een grote diversiteit aan biologische groenten wordt geteeld. Alle inwoners van De Bilt konden hun stem uitbrengen via de website van GroenLinks en uiteindelijk koos 45% voor Biltsheerlijk. [HvdB]