Logo vierklank.nl
Na maandenlang hard werken opende wethouder Brommersma het eerste Plukdoolhof van Nederland.
Na maandenlang hard werken opende wethouder Brommersma het eerste Plukdoolhof van Nederland.
Zakelijk

Officiële opening Plukdoolhof

door Walter Eijndhoven

Na maanden van hard werken, opende wethouder Anne Brommersma op zaterdag 12 oktober het eerste Nederlandse Plukdoolhof op het terrein van Kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven. Veel vrijwilligers plantten circa 2.000 bomen en struiken. In deze tuin komt educatie samen met natuurbeleving en duurzaamheid.

Stichting Biltsheerlijk en vrijwilligers van Reinaerde gingen vrijdag 29 maart met elkaar aan de slag, om samen een mooi Plukdoolhof te maken op het terrein van De Schaapskooi. Tot aan de zomer werden 2.000 bomen en struiken geplant, waarvan 350 appelbomen. De paden in het doolhof zijn 2,50 meter breed met een verstevigde grasmat in de paden, zodat ook een berijdbaar pad van een meter breed ontstaat voor mindervaliden. Iedereen is dus van harte welkom.

Natuurbeleving
Door het beantwoorden van vragen en opdrachten uit te voeren, loopt de bezoeker steeds dieper het doolhof in. Naast natuurbeleving is ook educatie een belangrijk item binnen het doolhof. Bij het onjuist uitvoeren van een opdracht loopt de bezoeker een doodlopend pad in en moet deze weer terug. Bij het goed uitvoeren van opdrachten kom je uiteindelijk in het midden van de doolhof terecht.

Magneet
In het Plukdoolhof worden, behalve bomen, ook struiken met eetbare vruchten, bloemen en bladeren geplant, bedoeld voor de bezoeker en voor de kinderboerderij, met als thema's: natuur, voeding en gezondheid. Volgens Stichting BiltsHeerlijk kan het Plukdoolhof uitgroeien tot een magneet met positieve uitstraling op natuur, voeding en gezondheid. Een aanvulling op de faciliteiten van de Kinderboerderij, een aanvulling voor de gemeente en een uniek project in Nederland. Het Plukdoolhof is voor iedereen toegankelijk, op de tijden dat de kinderboerderij open is.

Meer berichten