FC De Bilt zette alles op alles voor de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. (foto Henk Willemsen)

FC De Bilt geeft punten weg

Op een druilige zaterdagmiddag kwam Woudenberg op bezoek bij FC De Bilt. Twee ploegen die slecht aan de competitie zijn begonnen en heel hard toe waren aan een overwinning. De toeschouwers op de goed gevulde tribune zagen een matige wedstrijd met Woudenberg als terechte winnaar.

In de eerste helft ging het gelijk op; beide ploegen speelden nerveus en maakten veel fouten. Halverwege de eerste helft scoorde Woudenberg de 0-1. Daarna kreeg FC De Bilt enkele levensgrote kansen, maar de stand bleef ongewijzigd tot aan de rust. Heel vervelend was het dat Mike van Kraaij ongelukkig geblesseerd raakte.

De tweede helft was op zich beter en FC De Bilt streed voor de gelijkmaker. Die had zeker kunnen vallen. De weer herstelde Jelle Vliek schoot eerst voorlangs en even later kopte hij de bal net niet in de korte hoek. Kort daarna scoorde Woudenberg uit een omschakeling een goed doelpunt: 0-2. De twitteraars kregen geen kans om alleen dit doelpunt te melden, want binnen een minuut moest ook de 0-3 in de tweet vermeld worden. De wedstrijd was beslist. .