Logo vierklank.nl

Duurzaam en lokaal winkelen op de Biltse streekmarkt

Op de Biltse streekmarkt duurzame producten van Biltse bodem.
Op de Biltse streekmarkt duurzame producten van Biltse bodem.

Vrijdag 11 oktober van 15.00 uur tot 20.00 uur is er weer een Biltse streekmarkt op de Dorpsstraat in De Bilt (voor Pomp41).

Er valt van alles te proeven van het Biltse landschap: Biologische zuivel, geitenkaas, rundvlees en varkensvlees producten, honing, ambachtelijk gebakken brood en natuurlijk heerlijke bonbons. Op de markt zijn producten te vinden die appelleren aan gezond, vers, smaak en herkenbaarheid. Met de Biltse streekmarkt wordt een impuls gegeven aan de agrarische bedrijven, duurzame lokale ondernemers en initiatieven in gemeente De Bilt.

Tijdens de week van de duurzaamheid wordt ook een platform geboden aan duurzame ondernemers en initiatieven die geen 'food' maar 'good' produceren. Er is er aandacht voor duurzame kaarten en cadeau's, maar ook prachtige kleding. Zo staat Elsie de Coq er met haar vilten kleding, Birgitte van Zwetselaar met haar prachtig hand gebreide artikelen en deze keer ook Astrid Nube van het RecycleLab met hun kleding van gerecyclede materialen wat kleine kunstwerkjes op zichzelf zijn. Na het shoppen valt er te genieten van een borrelplankje en muziek.

Tot slot is er om 17.30 uur de uitreiking van het Biltse Groene Lintje op de Biltse streekmarkt. Biltsheerlijk heeft het groene lintje gewonnen. Alle inwoners van De Bilt konden hun stem uitbrengen via de website van GroenLinks en uiteindelijk koos 45% voor Biltsheerlijk. (Bertien van de Kerk)

Meer berichten