Logo vierklank.nl
Leerlingen van de Bosbergschool poten 1000 krokussen bij het beeld van Weddepohl.
Leerlingen van de Bosbergschool poten 1000 krokussen bij het beeld van Weddepohl.

Hollandsche Rading plant Biologische bollen

Afgelopen week zijn door een groep vrijwilligers en een schoolklas zo'n 3000 biologische narcissen en krokussen in de grond gestopt van de plantsoentjes 'het Vierkantje' en 'het Rondje' langs de Tolakkerweg in Hollandsche Rading.

In het voorjaar had de Werkgroep Biodiversiteit hiervoor een plan gemaakt en daarvoor een subsidie aangevraagd bij Kiem. Het aangevraagde bedrag werd toegewezen en de bollen konden worden besteld.

Kiem
Steeds meer mensen genieten van natuur in de provincie Utrecht en steeds vaker nemen zij zelf initiatief voor meer groen in hun eigen omgeving. Moestuinen worden aangelegd en beheerd, wandelpaden en fietsroutes gemaakt, nieuwe natuur ingericht en dieren geholpen met nestkasten en voedzame planten. Het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Cultuurfonds Utrecht houden van groen en willen natuurinitiatieven stimuleren en ondersteunen. Daarom is er nu de natuurregeling Kiem, waardoor voor dergelijke projecten in één keer bij alle drie de fondsen een bijdrage aangevraagd kan worden.

Weddepohl
Op zaterdag 28 september werd de eerste lading narcissen en krokussen in de grond gestopt. Ondanks het onstuimige weer gingen zo'n 30 vrijwilligers rond 14.00 uur aan de slag en om 16.00 uur was de klus geklaard en waren er 2000 bollen geplant. Dinsdag 1 oktober was groep 7/8 van De Bosbergschool aan de beurt. Twaalf leerlingen hebben keihard gewerkt en in een klein uur samen zo'n 1000 krokussen gepoot in drie ringen rondom het beeld van Weddepohl. Het is de bedoeling dat de biologische bollen in het voorjaar de broodnodige nectar leveren voor de eerste hommels, bijen en andere insecten die dan op zoek zijn naar voedsel. Daarnaast kunnen de bewoners hopelijk genieten van de vele kleurrijke bloemen in het vroege voorjaar. Volgend jaar zullen er nog een keer 3000 bollen geplant worden.          (Oot Verharen)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>