Roda '46 en FC De Bilt delen de punten

Zaterdag 5 oktober speelde FC De Bilt in Leusden tegen Roda '46; de ploeg was met een gelijkspel en een overwinning redelijk goed begonnen. FCDB kende een moeizamer begin met een nederlaag en een gelijkspel.

FC De Bilt begon goed aan de wedstrijd en na vijf minuten had het na een schitterende aanval op 0-1 kunnen komen, maar Koen van Dijk kopte de bal net over de kruising. Langzaam maar zeker kwam Roda beter in de wedstrijd en kreeg het vooral op het middenveld veel balbezit. De ploeg combineerde goed en vooral heel lang, maar echt gevaarlijk werden de mannen uit Leusden niet. Dus dat het tot vlak voor de rust gewoon 0-0 bleef was niet zo verwonderlijk. De speldenprikjes van FC De Bilt waren eigenlijk gevaarlijker maar pas in de 45e minuut knalde Robin Notenboom de bal door een mêlee van spelers naar de 0-1.

In de tweede helft ging Roda door met eindeloos combineren en deelde FC De Bilt opnieuw enkele speldenprikjes uit. De Biltse verdediging hield de zaak keurig onder controle en tot de 72e minuut was er vuiltje aan de lucht: Mohamed Ayoubi speelde de bal iets te ver voor zich uit en probeerde dit met een sliding te corrigeren. Het zag er onbesuisd uit en door het geschreeuw van het publiek leek het heel erg; de scheidsrechter trok direct de rode kaart, waardoor FCDB met tien man verder moest tegen een tegenstander die bloed rook. In de 78e minuut kopte een aanvaller de bal hard in het doel: 1-1.

In de 88e minuut werd een vermeende overtreding tegen Fabian niet bestraft en uit de actie daarna scoorde Roda een doelpunt en leek de wedstrijd beslist: 2-1. FC De Bilt knokte met tien man tot de laatste minuut; verdediger Steven van den Berg ging voorop in de strijd en mede dankzij hem maakte de doelman van Roda een inschattingsfout en kon nog maar een ding doen: Steven neerleggen. De doelwachter kreeg rood en Mano Bakkenes mocht aanleggen voor een strafschop: 2-2. Het was een spectaculair slot en beide ploegen moesten genoegen nemen met slechts één puntje. Zaterdag 12 oktober om 14.00 uur speelt FC De Bilt thuis tegen Woudenberg.