DOS (W) in het oranje-blauwe tenue heeft meer korfballend vermogen dan de Kampense naamgenoot..

Belangrijke overwinning DOS

Algemeen

In de korfbalwedstrijd tegen de naamgenoot uit Kampen, was DOS over de gehele wedstrijd de beter korfballende ploeg en won dan ook verdiend in een boeiend duel.

De omstandigheden op het veld in Westbroek waren prima, weinig wind, droog en een waterig zonnetje. Niet de thuisploeg, maar de gasten uit Kampen pakten het initiatief vanaf het eerste fluitsignaal. Met een 0-1 en 1-2 voorsprong kwam dit ook tot uiting in de stand. De Kampenaren spelen met heel veel inzet en energie en schuwen de fysieke duels niet. Doordat de scheidsrechter veel toe liet, ontspon zich een boeiend schouwspel, zonder dat er sprake was van hoogstaand korfbal.

DOS (W) heeft meer korfballend vermogen in huis dan de tegenstander en al snel in de wedstrijd lag het initiatief weer bij de thuisploeg. Met vier doelpunten op rij werd de achterstand snel weggewerkt. De 5-2 tussenstand werd uitgebreid en via 9-4 kwam een 10-6 voorsprong op het scorebord halverwege de wedstrijd.

De tweede helft vonden de Westbroekers minder goed de korf en maakte zij het zich net als vorige week onnodig moeilijk. In eerste instantie leek er nog weinig aan de hand. DOS schoot weliswaar minder zuiver dan voor rust, maar vergrootte toch de voorsprong naar 14-9. Daarop volgden tien minuten dat de thuisploeg niet scoorde en kwam DOS (K) bij 14-13 nog akelig dichtbij. Net op tijd was DOS (W) weer bij de les om met twee doelpunten de 16-13 zege veilig te stellen.

Door de winst blijven de Westbroekers op de derde plek. De volgende wedstrijd a.s. zaterdag om 16.30 uur is tegen nummer twee Wit Blauw.