De hommel heeft er nog wel zin in. (foto Trees van Antwerpen)
De hommel heeft er nog wel zin in. (foto Trees van Antwerpen)

SP maakt zich hard voor de toekomst

Algemeen

In de duurzaamheidsweek verspreidt SP De Bilt huis-aan-huis haar afdelingskrant De Bilt SPeciaal. Hierin de SP-activiteiten voor wonen, zorg en de klimaatdiscussie. De SP vindt dat duurzaamheid voortdurend en op alle terreinen aandacht nodig heeft.

Jongeren over de hele wereld nemen massaal deel aan klimaatstakingen. Veel symboolwerking gaat uit van de 16-jarige klimaatactiviste die de wereldtop op zijn nummer zet.

Klimaatcrisis
Bestuurslid Menno Boer: 'We moeten wat doen, zoveel is zeker. Ontkennen van de klimaatcrisis is hetzelfde als ontkennen van wetenschap en is bij elke hittegolf ongeloofwaardiger. Geloven we het niet of weten we er niet mee om te gaan, vraag ik me af. Er zijn veel mensen die van goede wil zijn en als je het kunt betalen leg je een paar zonnepanelen op je dak. Op gemeentelijk niveau gebeurt er steeds meer gezien het duurzaamheidsbeleid dat langzaam van de grond komt. En aan de activiteiten in de duurzaamheidsweek zie je dat heel veel inwoners actief zijn. Tot bijenvriendelijke beplanting aan toe.'

Klimaatakkoord
Voorzitter Koos Smits vult aan: 'Grote bedrijven zijn voor 80% verantwoordelijk voor de CO2-uitstoot. Milieudefensie heeft laten berekenen dat met het huidige klimaatakkoord de huishoudens een groter deel betalen dan het bedrijfsleven. Als het draagvlak voor klimaatactie vermindert, krijgen we het dan wel voor elkaar met ons nationaal klimaatakkoord, de gemeentelijke duurzaamheidsagenda en alle zonnepanelen die je ook in De Bilt op de daken ziet verschijnen? Binnenkort wordt in de Tweede Kamer beslist over CETA, het handelsakkoord tussen Canada en de Europese Unie. Dit soort verdragen pakt slecht uit voor mensen en het milieu, omdat de belangen van grote bedrijven voorgaan.'

De SP constateert dat velen met een kleine of lege portemonnee duurzaamheid vaak beleven als een elitehobby. Meer hierover in De-Bilt-SPeciaal. Niet ontvangen? Vraag er dan een aan via debilt@sp.nl.