Plukdoolhof wordt geopend
Plukdoolhof wordt geopend

Plukdoolhof wordt geopend

Algemeen

Op 12 oktober om 15.00 uur wordt bij Kinderboerderij De Schaapskooi (Melkweg 1B) in Bilthoven door wethouder Anne Brommersma het plukdoolhof geopend. Dit initiatief is een samenwerkingsproject van Reinaerde en Biltsheerlijk en wordt gesteund door veel verschillende organisaties binnen en buiten de gemeente De Bilt.

Biltsheerlijk en Reinaerde slaan de handen ineen voor het eerste Plukdoolhof van Nederland. In het voorjaar is hard gewerkt om de doolhofhagen te planten, de paden en irrigatie aan te leggen. Nu volgt een rustperiode voor al het plantgoed.

Wat is een plukdoolhof
Educatieve activiteiten, natuurbeleving en duurzame voedselteelt zorgen in het Plukdoolhof voor sociale inclusie; in dit geval onderdeel van buurtboerderij De Schaapskooi in Bilthoven. Dit is een dagbesteding en werkplek, waar mensen zich kunnen ontwikkelen met begeleiding van Reinaerde. Het doel is mensen van alle leeftijden te verbinden. Het is daarom ook rolstoel- en rollatortoegankelijk. In het plukdoolhof staat 'spelenderwijs leren' centraal. Mensen zien en ruiken hier hoe fruit groeit en bloeit, leren dat een boom ook sla kan zijn en dat je thee kunt maken van bloesem en bloemknoppen. Niet in de schoolbanken dus, maar midden in de samenleving en in de natuur. Het kan uitgroeien tot een echte 'magneet' met positieve uitstraling op thema's als samen spelen, team builden, ontmoeten, groenbeleving en duurzame voedselteelt. Er zijn veel organisaties in (en buiten) gemeente De Bilt die het plukdoolhof een warm hart toe dragen. Zij doen dit door samen te werken, financieel te steunen en/of met raad en daad bij staan.  (Dos Schaafsma)