Logo vierklank.nl
Een groep zwemmers opent officieel het zwembad.
Een groep zwemmers opent officieel het zwembad.

Wethouder opent nieuw zwembad Brandenburg

Zaterdag 28 september opende wethouder Madeleine Bakker-Smit het nieuwe zwembad Brandenburg in Bilthoven. Voor de officiële opening vonden al de hele week diverse activiteiten plaats, zwemlessen, discozwemmen, aquajoggen en Ouder & Kind zwemmen. Natuurlijk konden gasten ook al de nodige baantjes trekken of gewoon recreatief zwemmen.

door Walter Eijndhoven

Wethouder Madeleine Bakker-Smit is trots op het uiteindelijke resultaat. 'Gemeente De Bilt heeft weer een mooi zwembad binnen haar grenzen', vertelt zij. De aanleg van het nieuwe bad heeft wat zweetdruppels gekost, maar nu beschikt het dorp weer over een splinternieuw, zesbaans zwembad met een beweegbare bodem en scheidingswand. Diverse groepen zwemmers kunnen tegelijkertijd gebruik maken van het 25 bij 15 meter grote zwembad, zonder elkaar in de weg te zwemmen.

Woningen
Na het aftellen van de laatste seconden voor de eerste duik opende een groep zwemmers officieel het nieuwe zwembad. In de middag konden bezoekers hun laatste rondjes trekken in het oude bad voordat het wordt gesloopt. Uiteindelijk komen op deze locatie woningen te staan. Zondag 29 september konden bezoekers meedoen aan allerlei activiteiten. Ook werden diverse demonstraties gegeven. Het nieuwe zwembad bevindt zich op de locatie van de voormalige beachvollybalvelden aan de Leyenseweg 129 in Bilthoven. Voor meer informatie over het zwembad: www.zwembadbrandenburg.nl

Meer berichten