Logo vierklank.nl
De voltallige selectie van de Oranje Powergirls met technische staf voor aanvang van de training voorafgaand aan het oefenduel.
De voltallige selectie van de Oranje Powergirls met technische staf voor aanvang van de training voorafgaand aan het oefenduel.

Oranje Powergirls voetbalteam speelt gelijk in oefenduel

Op woensdag 25 september heeft de Oranje Powergirls voetbalselectie een oefenduel gespeeld tegen DVSU-MO19 uit Utrecht. Uitslag 2-2. De wedstrijd werd gespeeld op het sportpark van SVM in Maartensdijk waar de selectie van de Oranje Powergirls met regelmaat traint.

door Kees Diepeveen

Ter voorbereiding op een heuse interland tegen de Duitse Powergirls speelden de Oranje Powergirls een oefenwedstrijd tegen de selectie van DVSU-MO19. Omdat de teams aardig aan elkaar gewaagd zijn wordt regelmatig tegen deze tegenstander gespeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd heeft de selectie eerst een korte training afgewerkt.

Praktijkonderwijs
Theo van Duijn is de teammanager van de Oranje Powergirls. 'Bij ons spelen meiden vanaf 15 tot rond de 24 jaar. Wij trainen 1 x per maand op wisselende plaatsen. Omdat ons team geen vaste trainingslocatie heeft zijn we afhankelijk van andere verenigingen in het land die ons de gelegenheid willen geven om te trainen en te spelen. Gelukkig kunnen we altijd terugvallen op SVM'. Maartensdijker Hans Nauta is bestuurslid van Pro Talents:' Het Pro Talents voetbalteam Oranje Powergirls bestaat uit speelsters van 15 jaar en ouder, die praktijkonderwijs volgen of hebben gevolgd. Praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen met een leerbeperking. De selectie bestaat uit spelers die via 4×4 voetbaltoernooien voor praktijkscholen door ons worden gescout. Wanneer speelsters talentvol zijn en hoger op kunnen staan wij de speelster bij in de contacten met de mogelijke nieuwe vereniging'.

Wesley Sneijder
'Alles gaat in samenspel met ouders, scholen, clubs en Pro Talent met als uiteindelijke doel om speelsters zo hoog mogelijk te laten spelen' vult teammanager Theo van Duijn aan. 'Ditzelfde concept geldt overigens ook voor jongens vanaf 15 jaar die praktijkonderwijs volgen of hebben gevolgd. Daarvan is al een aantal spelers doorgestroomd naar het Betaalde Voetbal'. Vanavond is een speciale avond. Hans Nauta: 'Pro Talents staat los van de KNVB. Wij moeten onze eigen koers varen. Dus ook voor materialen zorgen. We zijn toe aan nieuwe tenues dus daarom hebben we een veiling georganiseerd waar op onder andere gesigneerde shirts en ballen met handtekening van Wesley Sneijder en Edwin van de Sar geboden kan worden. We hopen daar vanavond genoeg geld mee in te zamelen om een eerste stap te zetten voor de aanschaf van nieuwe voetbalkleding voor de selectie'.

Uiteindelijk heeft de veiling een bedrag opgebracht van 500 euro. De opbrengst van een verloting bedroeg 300 euro zodat de Stichting Pro Talents 800 euro kan bijschrijven. De overgebleven veilingstukken worden via Marktplaats verkocht.

Meer berichten