FC De Bilt pakt eerste punt

De Biltse trainer Alain Hijman moest op zaterdag 28 september in de thuiswedstrijd tegen Monnickendam heel goed puzzelen, want hij miste een aantal geblesseerde spelers. Monnickendam won de eerste wedstrijd en FC De Bilt beleefde vorige week een valse start tegen Breukelen.

In het eerste kwartier ging het redelijk gelijk op, maar het was de nummer 10 van Monnickendam, die in de 15e minuut met een harde schuiver over het natte veld de Biltse keeper verraste en de 0-1 aantekende. De Bilt kwam in de eerste helft niet goed uit de verf en echt gevaarlijk werd het niet voor de goal van de Monnickendammers. De Biltse keeper redde enkele keren prima en zo bleef het tot de rust 0-1.

Na rust werd het een heel andere wedstrijd. Beide teams gingen voor de overwinning en het spel golfde over en weer. De Bilt werd steeds gevaarlijker en de gelijkmaker hing in de lucht. Uit een prima aanval werd de bal door Milan Hoeffnagel op de voor de goal vrijstaande Robin Notenboom gespeeld. Robin had de bal voor het intikken, maar kreeg een opvallende duw in z'n rug: FC De Bilt een penalty en de 'duwer' uit Monnickendam een rode kaart. Sam Eerdmans benutte de strafschop feilloos en zo stond het in de 54e minuut 1-1.

Tegen 10 man is het niet altijd even gemakkelijk en het geluk ontbrak ook wat in de Biltse aanval. Het duurde tot de 82e minuut voordat De Bilt op voorsprong kwam. Een schitterende aanval, een perfecte assist van Mano Bakkenes en prima afgemaakt door Steven van den Berg: 1-2. Daarna was Monnickendam rijp voor de slacht, maar de 3-1 viel niet en vlak voor tijd mocht hun nummer 10 aanleggen voor een vrije trap. De eerste poging ging over, maar de scheidsrechter liet hem opnieuw nemen en bij z'n tweede poging vloog de bal in het Biltse doel: 2-2. In de blessuretijd zette De Bilt vol aan en in korte tijd ontstonden in de belegering diverse mogelijkheden, die door Monnickendam met man en macht onschadelijk werden gemaakt.